Ekmek sudan ucuz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA'da fırınlar arası rekabet ekmek fiyatlarına yansıdı ve 300 gram ekmek 25 kuruştan satılmaya başlandı.

Manisa'da ekonomik kriz ardından fırınlar arasında artan rekabet ekmek fiyatında yüzde 50 indirimi getirdi. ?Güneş Ekmek Fırını' işletmecisi Cengiz Kaya, çarşı merkezindeki ekmek satış noktasında ve diğer fırınlarda 50 kuruşa satılan 300 gram ekmeğin fiyatını yüzde 50 düşürerek 25 kuruştan satmaya başladı.

Kuşlubahçe semtindeki fırının işletmecisi Cengiz Kaya, deyim yerindeyse ?sudan ucuz' fiyata ekmek satmaya başladıklarını belirterek, şölme dedi:

?Kriz ortamında halk ekmek yesin istedik. Kuşlubahçe Semti'ndeki ?Güneş Ekmek Fırını'mızda günde yaklaşık 25 bin ekmek çıkarıyoruz. Bu ekmeklerden de yaklaşık 5 bin adedini çarşı merkezinde satıyoruz. Halkımız ucuz ekmeğe çok fazla ilgi gösteriyor. Şu anda zararına çalışıyoruz. Ancak, halkın sıkıntı çekmeden yüzü gülerek ekmek alabildiğini görmek bizi mutlu ediyor. Biz ekmeğin fiyatını gramajıyla oynamadan düşürdük. Bu durumdan belediyenin de bilgisi var. Sonuçta suç işlemiyoruz. Aksine ekmeğin fiyatını düşürerek halkımıza hizmet veriyoruz. Özellikle dar gelirli aileler bizden ekmek alıyorlar. Bazen bir kişinin ailesi için 10 ekmek aldığını görüyoruz.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber