Öğrenci, SBS'ye girmesine izin vermediği gerekçesiyle annesini öldürdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2009 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi R.A., kendisini okula göndermediği ve Seviye Belirleme Sınavı'na girmesine izin vermediği gerekçesiyle annesini tabancayla öldürdü.

Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören R.A.'nın rehberlik öğretmenlerinin, "sorunlu öğrenci" olduğu için babası 10 gün önce Ali A.'ya psikoloğa gönderilmesi yönünde tavsiyede bulundukları ortaya çıktı.

Olay, Ova Mahallesi 44005 Sokak'ta sabah erken saatlerde yaşandı. Polis, küçük bir kızın "Annemi öldürdüm" ihbarı üzerine telefon edilen adresi belirledi. Nüfus cüzdanı kayıtlarına göre 12 yaşında görülen R.A.'yı telefon ettiği kulübenin önünden alan polis, daha sonra belirlenen adrese acil yardım ekipleriyle gitti. Üç katlı bir evin son katındaki yatak odasında Songül A.'nın başından vurulduğu görüldü. Acil yardım ekiplerinin müdahalesine rağmen anne Songül A. kurtarılamadı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasından sonra Songül A.'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Gözetim altına alınan R.A., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

R.A.'nın, annesinin kendisini 3 aydan bu yana okula göndermediği ve SBS'ye sokmayacağı gerekçesiyle öldürdüğü yönünde ifade verdiği öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, R.A.'nın psikolojik sorunları olduğu yönünde aileye bilgi verildiğini söyledi.

Büyükfırat, 10 gün önce babasının okula çağrılarak kızının kendisine zaman zaman zarar verdiğinin bildirildiğini ifade ederek, "Rehberlik öğretmenleri çocuğun anne ve babasıyla anlaşamadığını doğruluyor. Yaklaşık 10 gün önce babası okula çağrılarak çocuğun psikolojik sorunları olduğu ve bir uzmana götürülmesi konusunda uyarılmış." dedi.

Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu yetkilileri ise R.A.'nın yaklaşık 45 günden bu yana okula gelmediğini, bu konuda ailesinin uyarıldığını ifade etti.

Yetkililer, R.A.'nın SBS için kaydının yapıldığını baba Ali A.'nın kızının SBS'ye giriş belgesini de kendilerinden aldığını ifade etti.

Devlet Demiryolları'nda hemzemin geçit kontrolörü olarak çalışan olay sırasında mesaide olan 6 çocuk babası Ali A., olayın ardından sinir krizi geçirdi.

R.A., gerçek yaşı belirleninceye kadar cezai sorumluluğu olmadığından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Sitesi'nde kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber