Çubukçu: ADKS ile otomatik olarak ilköğretim okullarına kayıtlar yapılabilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu: Adrese dayalı kayıt sistemi önemli bir gelişme

Musa Taşpınar

ANKARA- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ilköğretim okullarına kayıtların adrese dayalı kayıt sistemi yoluyla yapılmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Çubukçu, sistem sayesinde okula gitmeyen çocukların takip edilebildiğini belirtti.

Çubukçu, AK Parti TBMM grup toplantısı öncesi, ilköğretim okulları için getirilen yeni kayıt uygulamasına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çubukçu, adrese dayalı kayıt sistemi ile çocukların, artık sistem tarafından otomatik olarak ilköğretim okullarına kayıtlarının yapılabileceğini ifade etti. Çubukçu, adrese dayalı kayıt sistemiyle okula gitmeyen çocukların da takip edilmesinin sağlanabileceğini ve bunun önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Çubukçu, çocuklarını okula göndermeyen aileler takip edilerek devlet tarafından sorumluluklarının hatırlatılabileceği ve gereğinin yapılacağını fade etti. Çubukçu, ilköğretim çağına gelen çocuklarını okula göndermeyen ailelere para cezası ve Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde de yaptırımlar uygulanabileceğini söyledi.

'Zorunlu eğitim çağında feda edilecek tek bir ferdin olmadığına işaret eden Çubukçu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bütün bunlara rağmen aile, çocuğunun eğitim görmemesi gerektiğine inanıyor ve göndermiyor. Bu zihniyet değişimini gerektiriyor. Zihniyetin kendi kendine değişimini de bekleyemeyiz. Çalıştırıyorsa, istismar ediyordur. Göndermeyip, ihmal ediyor da olabilir. Bu çerçevede aileye çeşitli yaptırımlar uygulanabilir. Bu, çocuğun, aileden alınmasına kadar gidebilir. Aileler, artık bence bilmeliler ki ülkede çocuğunu okula göndermemesi durumunda bir takım yaptırımlar var. Mesele bu. Bunun anlaşılmasını istedim. Sadece telkin ve tavsiye değil. Bir de hukuki altyapımız var, bunu kullanacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber