Mahkeme Valiliğin soruşturma izni vermeyen kararını bozdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya'da bir ölüm olayında, yargıyı etkilediği iddiasıyla maktul yakınları tarafından hakkında suç duyurusu yapılan vali yardımcısı ile ilgili valinin soruşturma izni vermeme kararı, Bölge İdare Mahkemesi'nce bozuldu.

Antalya'da 27 Ekim 2008 tarihinde 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından açılan ateş sonucu Çağdaş Gemik hayatını kaybetmişti. Çağdaş Gemik soruşturmasında, sanık polis memuru kasten adam öldürme suçundan yargılanıyor. Olayın ilk günlerinde meydana gelen gelişmelerle ilgili Bölge İdare Mahkemesi'nden yeni bir karar çıktı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gemik ailesinin avukatı Münip Ermiş, dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'ndaki soruşturma evresinde, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman imzası ile dosyaya 'gizli' ibareli bir yazı gönderildiğini ve meydana gelen ölüm olayının 'kaza' gibi gösterilerek, adeta devletin resmi görüşünün savcılığa iletilerek soruşturmanın yönlendirilmeye çalışıldığını iddia etti. Bu nedenle Gemik ailesi adına suç duyurusunda bulunduğunu, ancak vali yardımcısının kamu görevlisi olması nedeniyle de savcılığın soruşturma izni için idareye başvurduğunu hatırlattı. Antalya Valiliğinin ise vali yardımcısı hakkında soruşturma izni vermediğini kaydeden Ermiş, bu kararın kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunduklarını dile getirdi. Antalya Bölge İdare Mahkemesi de 2009/145-172 sayılı kararı ile Antalya Valiliği'nin kararını bozdu.

Mahkemenin "Antalya Vali Yardımcısı'nın üstü konumunda bulunan memur veya kamu görevlisinin inceleme yaparak bu rapora göre karar verilmesi" yönünde bir karar aldığını belirten Gemik ailesinin avukatı Münip Ermiş, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber