6. sınıf SBS'de Matematik zordu

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 14 Haziran 2009 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Matematik zordu'

Eğitim Servisi - İlköğretim 6. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 100 bin adayın katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) dün yapıldı. SBS, tüm kent merkezleri ile yurtdışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Aşgabat, Bakû ve Bişkek'te gerçekleştirildi. Tüm merkezlerde Türkiye saatiyle 10.00'da başlayan sınavda, adaylara 80 soru yöneltilerek, 90 dakika süre tanındı. İlköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin geçen hafta katıldığı SBS, 6. sınıfların da dün sınava girmesiyle tamamlanmış oldu. 8. sınıfların sınav sonuçları 13 Temmuz'da, 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları da 31 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçlar, http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

Görüşlerini aldığımız öğrenciler şunları söyledi: ? Avni Bakırcı: Matematik ve İngilizce zordu. Türkçede çok okuma vardı zaman yetmedi. Fen ve sosyal soruları kolaydı. ? Zehra Ersoy: Matematikte zorlandım ama sınav kolaydı. ? Hacı Mirhat Toker: İngilizce ve matematik zordu. ? Murak Okutan: Sınav genel olarak kolaydı. İngilizcede biraz zorlandım. ? Serkan Özbay: Matematikte biraz zorlandım, diğerleri çok kolaydı. Onun dışında tüm soruları yaptım ? Devrim Erdemir: Karne gününden sonra bir de sınava girmek biraz zor oluyor. ? Emine Nur Batur: Sınavım iyi geçti. Türkçede birkaç soruda zorlandım. ? Melisa Keçeli: Matematik zordu. Her sene sınava girmek biraz heyecan yaratıyor. ? Ümit Ercüment: Matematikte biraz zorlandım. Genel olarak iyi geçti sınavım.

BİR SORU TARTIŞMALI

6. sınıflara uygulanan SBS, uzmanlar tarafından ?okuduğunu anlayan ve yorum yapabilen öğrenciyi bulmayı hedefleyen? bir sınav olarak değerlendirildi. Bilfen Okulları öğretmenlerinin değerlendirmeleri şöyle:

? Türkçe: Okuduğunu anlayan ve güçlü yorum yeteneğine sahip öğrencileri ayırt eden bir sınavdı. 6. sınıf programına uygun olmakla birlikte öğrencileri zorlayan sorulardan oluşuyor. (A kitapçığı 9. soru) iyi bir yönlendirme cümlesi ile sorulmadığı için birçok öğrenci burada sorun yaşayabilir.

? Matematik: Genel olarak kolay olmayan ancak müfredata ve müfredattaki konu dağılımına uygun ve günlük yaşamla ilişkilendirilmiş sorulardan oluşmuştur. Matematik testi bu SBS'de de belirleyici olacak.

? Fen: Geçen yıla göre daha seçici, deney ve etkinlik türü sorulardan oluşmuş bir sınavdı. Soruların günlük hayatla birleştirildiği ve deneysel yorumlar yaptırıldığı görülüyor.

? Sosyal Bilgiler: Geçen yıla oranla sosyal bilgiler testi daha özenli hazırlanmış ve zorluk seviyesi yüksek sorulardan oluşmuştur.

? Yabancı Dil: İngilizce soruları oldukça açık ve anlaşılır idi. Almancada da yönergeler son derece açık ve sınav soruları müfredatla da uyumlu. Ancak sınavda sorulan 6. soru cevap olarak beklenen ?preposition?ın şıklar arasında yer almaması dolayısı ile tartışmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber