Tutuksuz yargılanan 8 öğretmene tutuklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlar kapsamında tutuksuz yargılanan 14 zanlıdan 8'i hakkında tutuklama kararı çıktı.

İzmir'de jandarmanın sorumluluk bölgesindeki bir ilköğretim okulunda bazı öğretmenlerinin terör örgütü PKK'nın amaç ve stratejileri doğrultusunda çalışma yaptığı ihbarı üzerine savcılığın talimatıyla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 6 ay boyunca yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından düzenlenen operasyonlarda, İzmir'de 28, Ankara'da 3, İstanbul, Manisa ve Van'da 1'er kişi olmak üzere çoğu öğretmen 34 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 6'sı serbest bırakılmıştı.

Mahkemeye çıkartılan 28 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, tutuksuz yargılanan diğer 14 zanlıdan 8'i hakkında da tutuklama kararı çıktı.

Aralarında KESK İzmir Temsilcisi Songül M.'nin de bulunduğu 8 kişi hakkında daha önce tutuksuz yargılama kararı çıkmış, ancak savcılık itirazda bulunmuştu. Sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na ait iki minibüsle sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen 5'i kadın 7 kişinin "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanacağı, bir kişinin ise halen aranmakta olduğu bildirildi. İzmir Adliyesi'ne getirilen KESK İzmir Temsilcisi Songül M. ile Gülçin Ç., Mine Ç., Şüheyla D., Meryem Ş., Aziz A. ve Abdülcelil D. isimli zanlılar, adliye girişinde "Hiçbir suçumuz yok, yaşasın sendikal mücadelemiz" şeklinde slogan attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber