Devlet memurları ve emeklilerinin özel sağlık kuruluşlarında tedavi edilmelerine olanak sağlayan yasa teklifi Genel Kurul'da kabul edildi.
Devlet memurlari, emekli, dul ve yetimleri ile bakmakta yükümlü
olduklari aile fertlerinin, özel saglik kurumlari ve kuruluslarinda da
tedavi edilmelerine olanak saglayan yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul
edilerek yasalasti.
ANKARA - Devlet memurlari, emekli, dul ve yetimleri ile bakmakta yükümlü
olduklari aile fertlerinin, özel saglik kurumlari ve kuruluslarinda da
tedavi edilmelerine olanak saglayan yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul
edilerek yasalasti.
Yasa, devlet memurlari ile herhangi bir sekilde saglik yardimindan yararlanmayan eslerinin veya bakmakla yükümlü olduklari ana baba ve ikiden fazla dahi olsa aile yardimi ödenegine müstahak çocuklarinin hastalanmalari halinde, özel saglik kurum ve kuruluslarinda da ayakta veya yatarak tedavilerinin kurumlarinca saglanmasini öngörüyor.
Ayakta veya meskende tedavi halinde kullanilacak ilaç bedellerinin yüzde 20'si memurlar tarafindan ödenecek. Saglik kurulu raporu ile belirlenen ve tüberküloz, kanser, kronik böbrek, akil hastalari, organ nakli ve benzeri uzun süreli tedaviye ihtiyaç gösteren hastaliklarin ayakta veya meskende tedavileri sirasinda kullanilmasina lüzum gösterilen ilaçlardan hayati önem tasidigi Saglik Bakanliginca tespit edilecek olanlarin bedellerinin tamami kurumlarinca karsilanacak.
Ücretsiz izin kullananlarin basvurulari halinde, kesenek ve karsiliklarini her ay veya öngörülen süreler içinde defaten ödemeleri kosuluyla, ayliksiz geçen izin süreleri emekliliklerine sayilacak.
Muayene, tetkik
ve tedavilerin usul, sekil ve sartlari ile fiyatlari ve uygulanacak esaslar,
6 ay içinde Emekli Sandigi tarafindan hazirlanacak ve Maliye Bakanligi
tarafindan onaylanacak yönetmelikle belirlenecek.
Habervitrini