Üniversite yanına baz istasyonuna tepki

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 14:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BARTIN Üniversitesi'nde görevli akademik personel, öğrenciler ve vatandaşlar, kampusun yanına baz istasyonu kurulmak istenmesine tepki gösterdi. Yrd. Doç. Dr. Sebahat Açıkgöz, GSM şirketinin baz istasyonunu kurması durumunda aboneliklerini iptal edeceklerini söyledi.

Ağdacı Köyü'nde bulunan kampusun yanına bir GSM şirketinin baz istasyonu kurmak istemesine, akademik personel, öğrenciler ve vatandaşlar tepki gösterdi. Direklerin getirildiği bölgede kazı çalışmaları yapılırken, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Sarıbaş, öğretim görevlileri, öğrenciler ve köy halkından oluşan yaklaşık 100 kişi alanda toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Sebahat Açıksöz şunları söyledi:

?İlgili şirket ?yasal prosedürleri tamamladığı' söyleminin ardına sığınarak, baz istasyonu kurma girişimine devam ederse, yasal haklarımızın her türlü platformda takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Ayrıca gerek köy sakinleri, gerek üniversite çalışanları ve öğrencileri olarak ilgili şirkete ait olan GSM aboneliklerimizi en kısa sürede iptal edeceğimizi, GSM hattı iptal etme işlemini uzun bir döneme yayan kampanyalar halinde, bu şirkete ait aboneliklerin tümünü iptal etme noktasına kadar sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Şirketten en kısa zamanda bu işlemden vazgeçmesini ve söz konusu istasyonu daha uygun bir alana taşıyacağını açıklamasını bekliyoruz.?

Ağdacı Köyü Muhtarı Ahmet Zengin de, ?Baz istasyonuna yer tahsisi yapan vatandaşımız köyümüzü satmıştır. Biz evlerimizin yanına baz istasyonu istemiyoruz. Gerekli yasal işlemlerimize başlayacağız. Şirket gelsin, biz onlara muhtarlık olarak yerleşim yerlerinin dışında bir yer gösterebiliriz? diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber