İstanbul'da 'lokal yağış' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2009 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul genelinde yarın öğlen saatlerinde kısa süreli "lokal yağış" uyarısı yapıldı.

Bağcılar ve Esenyurt'ta dolu ve sağanak yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Alınan bilgiye göre, öğlen saatlerinde etkili olan dolu ve sağanak yağmur sonucu Bağcılar'ın Fevzi Çakmak ve Göztepe ile Esenyurt'un Yenikent, Yeşilkent, Kıraç Merkez ve Pınar mahallelerinde birçok ev ve iş yerinde su baskını yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar ve Avcılar itfaiye ekipleri ev ve iş yerlerinde suları tahliye çalışmalarına başladı.

Bu arada, İstanbul'un genelinde de etkili olan, aniden bastıran dolu ve sağanak yağmura yolda yakalanan vatandaşların da zor anlar yaşadıkları görüldü.

TRAFİK VE SU BASKINI

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'un, atmosferin üst kısımlarındaki serin havanın etkisi altında bulunduğunu söyledi.

Bu nedenle konvektif (kısa süreli ve şiddetli) yağışlar görüldüğünü ifade eden Yıldırım, "kararsız yağış" denilen bu tür yağışların kısa süreli ve lokal olduğunu söyledi.

Yıldırım, "İstanbul genelinde yarın öğlen saatlerinde yine kısa süreli lokal sağanak yağış beklentimiz var" diyerek, atmosferin üst seviyelerindeki aşırı sıcaklık farkından dolayı yağışların dolu şeklinde de olabileceği uyarısı yaptı ve "Vatandaşlarımız ani gelişen yağışla birlikte trafikte yaşanabilecek olumsuzluklar ve kısa süreli lokal su baskınlarına karşı dikkatli olsunlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber