Yurtdışına gönderilecek Danıştay Meslek Mensuplarının kriterleri belirlendi

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt Dışına Gönderilecek Danıştay MeslekMensuplarının Seçimleri ile Diğer Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 31/1/2002 tarihli ve 24657 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yurt Dışına Gönderilecek DanıştayMeslek Mensuplarının Seçimleri ile DiğerEsasların Belirlenmesine İlişkinYönetmeliğin 10 uncu maddesine 2/3/2003 tarihli ve 25036 sayılı Resmî Gazete'de yayımlananYönetmeliğin 1 inci maddesi ile eklenen 3 üncü fıkra aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, maddeye 4 üncü fıkra eklenmiştir.

?Danıştay üyeliğine seçilme ve son gönderilme tarihinden itibaren iki tam yıl geçmedikçe, meslek mensupları bu madde uygulamasından yararlanamazlar. Ancak, yeterli sayıda istekli bulunmaması halinde iki yıl şartı aranmaz.?

?Ayrıca,Başkanlar Kurulu, her yurt dışına gönderilmelerde en fazla iki kişiyi, mesleki incelemenin amacı, hizmet gerekleri ve meslek mensuplarının durumlarını dikkate alarak yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın tespit edebilir.?

MADDE 2 ?Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?Geçici Madde ? Bu Yönetmeliğin yayımlandığı tarih itibarıyla mesleki inceleme amaçlı yurt dışına gönderilmemiş ve üyeliğe seçilme tarihinden itibaren iki tam yıl geçmemiş meslek mensupları için 10 uncu maddede öngörülen seçilme tarihinden itibaren iki yıllık süre koşulu aranmaz.?

Yürürlük

MADDE 3 ? Danıştay GenelKurulunca kabul edilen bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Danıştay Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber