Sendikadan bankamatik memurlarına yakın takip

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 30 Haziran 2009 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda binlerce bankamatik memuru olduğunu belirten Türk Büro Sen, dedektif gibi iz sürüyor. Genel Başkan Yokuş, "Sadece Ankara'daki bankamatik memur sayısının 3-4 bini bulduğunu tahmin ediyoruz" diyor.

Türk Büro-Sen, kamuda yıllardır sorun olan "bankamatik memur" krizine el attı. Kamuda binlerce bankamatik memur olduğunu öne süren sendika, dedektif gibi iz sürerek bunları tek tek tespit ediyor. Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Sadece Ankara'daki bankamatik memur sayısının 3-4 bini bulduğunu tahmin ediyoruz. Yıllardır iş yerine bile uğramadan maaş alanlar var.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, ?Bu duruma göz yuman yöneticileri önce uyaracağız, gereğini yapmazlarsa tek tek deşifre edeceğiz ve suç duyurusunda bulunacağız? dedi. Konu, toplu görüşmelerde de dile getirilecek.

İş yerine uğramadan maaş alan memurları "emek hırsızı" olarak niteleyen Yokuş, şöyle konuştu: "Siyasi iktidar yandaşı ve üst bürokraside yer edinmiş bazı memurlar var. Bunlar maalesef işe gitmeden maaş alıyorlar. Hatta pek çoğuna kurumlarında masa, sandalye dahi verilmiyor. İdareciler de 'Git, gelme kardeşim' diyor.

Sayılarının Ankara'da 3-4 bin, Türkiye genelinde 10 bine yakın olduğunu tahmin ediyoruz. Bu hem emeğe saygısızlık hem emek hırsızlığı. Başlattığımız çalışmayla, hangi kurumda, ne kadar bankamatik memur var, bunları kimler koruyor tespit edeceğiz. Önce gerekli çağrıların yapılmasını ve bu insanların çalıştırılmasını isteyeceğiz. Eğer gerekli işlemler yapılmıyorsa, sorumlularını tek tek deşifre edeceğiz"

HARAMZADELER!

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu olarak, çalışan, üreten, yol gösteren sendikacılık yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Yokuş, bankamatik memur anlayışının kamu yönetimi açısından büyük sıkıntı olduğunu savundu.

Bunda memurlardan çok, başındaki idarecilerin ve yetkililerin sorumluluğu bulunduğunu kaydeden Yokuş, "657 sayılı Kanun'a göre işyerine 10 gün gelmeyenin iş akdi feshedilir. Ancak 2-3 yıl, hatta 5 yıla yakın işe gelmeyen memurlar var. Maalesef idarecileri tarafından korunuyor. Üstelik Çalışma Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Başbakanlığa bağlı kuruluşlar içinde bile bunlar mevcut. Biz, emeğin kutsiyetine inanan insanlar ve sendika olarak, bu memurları tespit edeceğiz" ifadesini kullandı.

SENDİKA BAŞKANLARI DA VAR

Kamuda çalışıyor görünen ama bankamatik olan sendika başkanları da bulunduğunu öne süren Yokuş, şu ifadeleri kullandı: "Hiç işe gitmeden sendika başkanlığı yapmak emek hırsızlığıdır, emeğe saygısızlıktır. Maalesef kamunun ve sendikacılığın içinde bu tip insanların da olması bizi üzmektedir. Gerekli yazışmaları yapıyoruz. Hakkın, hukukun çiğnenmemesi için, yöneticilerin üzerine düşen sorumlulukları yapmaları amacıyla kampanya yürüteceğiz. Eğer sonuç alamazsak, suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü bankamatik memurlar, çalışan ve kamunun yükünü çeken memurların da huzurunu kaçırıyor ve çalışma şevkini yok ediyor. Bu sorunu, Ağustos ayındaki toplu görüşmelerde de masaya getireceğiz. Ardından düğmeye basacağız? Yokuş, "Kamuda bürokratik ayrıma son", "Kamuda emek hırsızlığına son" sloganlarıyla hareket ettiklerinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber