Sağlıklı çocukları engelli göstererek devleti zarara uğratan 17 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2009 10:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya'da sağlıklı çocukları engelli gibi gösterip devleti 3 milyon lira zarara uğratan 17 kişi tutuklanırken, 13 şahısa ise adli kontrol cezası verildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, 4 gün önce 16 rehabilitasyon merkezine yönelik operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan 12'si kadın 32 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinden sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeleri gece yarısına kadar devam eden şahıslardan 6'sı bayan 17 kişi tutuklanırken, 13 kişiye ise adli kontrol cezası verildi. Tutuklanan şahıslar otobüslerle sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Burada geniş güvenlik önlemleri altında kontrolden geçirilen zanlılar, ardından cezaevine götürüldü.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla (KOM) Mücadele Şubesi ekipleri, 2 Temmuz sabahı rehabilitasyon merkezlerine yönelik 4 ilde eşzamanlı operasyon başlatmıştı. Gerekli hazırlıkları yapan ekipler, Konya merkezli Eskişehir, Niğde ve Adana'da eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda kapsamında örgüt lideri olduğu öne sürülen M.E.D. ile birlikte 8 devlet memurunun da bulunduğu 40 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 8'i ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, sağlıklı çocukları engelli gibi gösterip her çocuk başına devletten aylık yaklaşık 400 lira aldıkları iddia edilmişti. Şahısların, 100 çocuğu engelli gibi gösterip devleti 3 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber