Topbaş: İSKİ'nin bir miktar daha zam yapması gerekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2009 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un her noktasını denize girilir hale getirmek, İstanbul'un doğasını ve çevresini güzelleştirmek, çevre kirliliğinden kurtarmak istiyorsak, bir miktar daha İSKİ'nin zam yapması gerekiyor" dedi.

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı belediyeden uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, "İSKİ Genel Müdürü'nün yeni bir su tarifesi teklifiyle ilgili açıklaması var. Zammı ret edecek misiniz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"İSKİ Genel Müdürlüğümüzün talebi şu; barajlarımız doluluk yüzde 90 oranında. Su problemi yok. Ama İstanbul'a atık suların da bir şekilde doğaya döndürülmesi, ileri derecede biyolojik arıtma tesisleriyle kontrol altına alınması gerekiyor. Biz göreve geldiğimizde denize girilebilen 100 kilometrelik sahil bandının, bugün 400 kilometreye kadar ulaştığını biliyoruz.

Şu açıdan bakılması gerekmekte; 'Biz mevcut halimizde kalalım, bazı bölgelerdeki kirlilikler devam etsin, dere ıslahlarında yeni yatırımlara girmeyelim, sel baskınları konusunda yeni yatırımlar yapmayalım' dersek, zam yapmayız. Belki de rakamları düşürmeyi düşünebiliriz. Şu anda İSKİ, denizleri temizlemek, şehri daha sağlıklı hale getirmek, gelecekteki su problemini gidermek adına yatırımlar yapıyor. Bu kaynakları buna dönüştürmekte. Talep de buradan geldi. . Tabi ki bunu Meclisimiz değerlendirecek."

Topbaş, "Bir televizyon kanalında '3. Köprü yolu yapılıyor' haberi çıktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna karşılık verirken, 3. Köprü güzergahının henüz ilan edilmediğini, bugün konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyledi.

Topbaş, 3. Köprü'nün startının verildiğini, bu konuyla ilgili ihale aşamasına gelindiğini anımsatarak, "Hangi güzergah olacağı henüz açıklanmadı ama belirlendiğini söyleyebilirim. Bahsettiğiniz çalışmanın 3. Köprü'yle ilgili olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü bu güzergahın planlara işlenmesi gerekiyor. Bu yapılan, bizim belediyemizin ya da Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığı normal çalışmalardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber