Türkiye'ye dünyanın 7. 'proton terapi' tedavi merkezi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Kızılay'la anlaşan bir Amerikan şirketi, kanserli hücreyi hedef alarak yapılan ?proton terapi' yönteminin uygulanacağı bir merkez kuracak

Türk Kızılayı'nın Amerikalı bir firma ile yaptığı anlaşma doğrultusunda Türkiye'de kanser tedavisinde, sadece kanserli hücreyi hedef alarak gerçekleştirilen ?proton terapi? yönteminin uygulanacağı bir merkez kurulacak.

Dünyada yedincisi olacak merkez için yaklaşık 260 milyon dolar harcanacak. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, merkezle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Yer Çanakkale

?Üç yıl önce Dominik Cumhuriyeti'nde yaşanan sel felaketi sonrasında bu ülkeye yardımda bulunduk. Uzmanlarımız, burada dünyanın önde gelen finans şirketlerinden birisinin patronu olan Daniel Mejia ile tanıştı. Mejia beni arayarak, ülkemize ne gibi bir destekte bulunabileceklerini öğrenmek istedi.

Görüşmeler sonucunda, dünyada altı yerde olan ve kanser tedavilerinde kullanılan proton terapi yönteminin uygulanacağı merkezin yedincisinin Mejia'ya ait şirket tarafından Türkiye'de kurulmasına karar verdik.

Çanakkale'de Kızılay'a ait bir yer merkez yapılması için şirkete tahsis edildi. Yatırım 2010 yılında gerçekleştirilecek. Bu merkez, ülkemize tedavi amacıyla önemli bir hizmet verecek.

Yüzde 20 kâr

Ayrıca Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Kafkaslar, Balkan ülkelerinin tamamı bu tür tedavi merkezi olmadığı için ülkemize gelecek. Kızılay bunun ortağı olacak.

Bu merkez için bir kuruş para harcamayacağız. Kızılay'ın bu projeden yüzde 20 oranında kârı olacak. Uzmanlar gelip ülkemizde eğitip verecekler ve daha sonra merkezi bizim uzmanlarımıza teslim edecekler.

Türkiye bu merkezde gerçekleştirilecek tedavi sayesinde kanser tedavisinde kullanılan ilaç giderlerinden bir nebze de olsa kurtulmuş olacak. Merkez, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber