İmam, depoda mahsur kalan çobanı kurtarmaya çalışırken öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2009 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, susuzluğunu gidermek için girdiği su deposunda mahsur kalan çobanı kurtarmak isteyen köy imamı, biriken metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Patnos'a bağlı Akyemiş köyü Dermo mezrasında hayvanları otlatan 2 çobandan Mehmet Güler (25), susuzluk ihtiyacını giderebilmek için betonarme su kuyusuna girdi. Uzun süredir kullanılmayan ve içinde metan gazı biriktiği öğrenilen depoda mahsur kalan çoban, bağırıp kurtarılmasını isteyince arkadaşı koşarak köyden yardım istedi. Köylülerin çoğunun tarlada çalışmaya gitmiş olması yüzünden imam Hüseyin Taş (28), mahsur kalan çobanın yardımına koştu. İmamın da girdiği depodan çıkmadığını gören çobanın haber vermesi üzerine bir süre sonra bölgeye gelen çok sayıda köylü, Mehmet Güler'i yaralı olarak kurtardı. İmam Hüseyin Taş'ın ise depodan cesedi çıkartıldı. Ayrıca imamı kurtarmaya çalışan vatandaşların bazılarının da gazdan hafif şekilde zehirlendiği belirtildi.

İmamın cenazesi Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralı Mehmet Güler Ağrı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

İmamın cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, imam Hüseyin Taş'ın köyde fahri olarak imamlık yaptığı belirtilirken, Bitlis'in Hizan ilçesinde gelen yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber