Özel Kuvvetler'deki yolsuzluk davasında esrarengiz mektup

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın inşaatı ile ilgili ''yolsuzluk'' davasına Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugünkü duruşmasında Hakim Yarbay Aykanat Kaçmaz, nüfus ve sabıka kayıtlarını okudu. Kaçmaz, askeri savcılık kanalı ile mahkemeye isimsiz, imzasız ve adresi olmayan bir ihbar mektubu gönderildiğini bildirdi.

Hakim Kaçmaz'ın okuduğu ihbar mektubunda, çeşitli ithamlar bulunması üzerine, sanık avukatları mektubun okunmasına itiraz ederek, mektubun yasalara uygun olmadığını ifade ettiler. Yasalara göre isimsiz ve imzasız ihbarların delil kabul edilemeyeceğini savunan sanık avukatları, mektubun işleme konulmamasını ve askeri savcılığa iade edilmesini talep ettiler.

Sanık müteahhit Ali Osman Özmen'in avukatlarından Cavit Çalış, ''Davayı maniple etmek isteyenlerin amaçlarına çanak tutulmamalı. Bu tür mektuplara yapılacak işlem imha etmektir'' dedi.

Duruşma Hakimi Kaçmaz, mektubu postaya geldiği için okuduğunu ancak bunun hükme esas alınacağı anlamına gelmediğini ifade etti.

Daha sonra Askeri Savcı Binbaşı Zekeriya Duran, sanıkların gerçekleştirdiği eylemlerin ve istenen cezaların yer aldığı 173 sayfalık iddianameyi özetleyerek okudu. Duran, askeri mahkemenin dün verdiği görevsizlik kararını da temyiz edeceklerini açıkladı.

Davaya öğleden sonra Müteahhit Ali Osman Özmen ile 11'i halen görevde olan 23'ü subay toplam 39 sanığın sorgulanmalarıyla devam edilecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber