ÖSS'de il birincisi olduğunu tarlada öğrendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2009 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'de EA-2 türünde aldığı 354.202 puanla Batman il birincisi olan Yunus Sağlam (18), sınav başarısını babası ve iki kız kardeşiyle birlikte tarım işçisi olarak çalışmak için geldiği İzmir'in Menemen ilçesinde tarlada öğrendi.

Türkiye genelinde de 908. olan Batman İMKB Lisesi öğrencisi Yunus Sağlam, sınava düzenli çalışarak hazırlandığını, son iki yıl da dershaneye devam ettiğini belirtti.

Batman'da yeterli geçim imkânı olmadığı için ailesiyle birlikte tarım işçisi olarak iki yıldır Menemen'e geldiğini anlatan Sağlam, 18 lira karşılığında günde yaklaşık 10 saat tarlada başta çapa olmak üzere çeşitli tarım işlerini yapıyor.

?Hayat iki seçenek veriyor'

Sağlam, birçok yaşıtı sınavın ardından tatile çıkarken, tarlada çalışıyor olmayı kendisi açısından kötü bir durum olarak değil, ?şans? olarak gördüğünü dile getirdi. Sağlam ?Ben bu sayede hem bu hayatı görüyorum, hem diğer hayatı görüyorum, seçme şansım oluyor. İster çalış, ister oku. Hayat iki seçenek veriyor sana, yaşayarak öğreniyorsun? dedi.

Kendisine gelecek hedefi olarak iyi bir hukukçu olmayı koyduğunu belirten Yunus Sağlam, ?Hedefim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ydi, şimdi de öyle. Hukuk okumak, ileride savcı ya da hâkim olmak istiyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber