MHP kongresinde kavga

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Temmuz 2009 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Tekirdağ il kongresinde iki adayı destekleyen gruplar arasında kavga çıktı. Önce tekme- yumruk, ardından sopalarla birbirine giren iki grupdan 5 kişi yaralandı, polis bazı kişileri gözaltına aldı.

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın da hazır bulunduğu, Tarsal Turistik Tesisleri'nde yapılan MHP il kıongresinde mevcut il başkanı Yunus Meral ile işadamı Saral Sarıalioğlu'nun listeleri yarıştı.

Kongrede konuşan Saral Sarıalioğlu, MHP Çorlu ilçe kongresinin bilerek yapılmadığı için 165 delegenin il kongresinde oy kullanılmadığını, bunun sorumlusunun da İl Başkanı Yunus Meral olduğunu söyledi. Bu sözler üzerine salonda gerginlik oldu ancak Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal müdahale ederek tarafları sakinleştirdi.

Kongrede oy verme işlemi tamamlanıp sayıma geçildiği sırada Meral ve Sarıalioğlu'nun taraftarları arasında başlayan sözlü tartışma, kavgaya dönüştü. Önce tekme yumruk, sonra sopa kullanan partililerin kavgasına polis müdahale etti. Salondaki polislerin yetersiz kalması üzerine takviye ekipler sevk edilirken Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, olaya karışanların gözaltına alınması talimatını verdi. 5 partilinin yaralandığı olaylara karışanlardan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İşadamı Saral Sarıaliolu'nun 85 oy aldığı kongrede Yunus Meral 210 oyla yeniden il başkanı seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber