Tuvalet temizliğini öğrenci ve öğretmenler yapıyor!!!

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde taşımalı eğitim hizmeti veren bir ilköğretim okulunda, temizlik, öğrenci ve öğretmenler tarafından yapılıyor. Temizlik sorununa çözüm bulamayan okul müdürü, emekliliğini istedi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki 750 öğrencinin eğitim gördüğü, aynı zamanda yatılı bölümü de bulunan Kasapoğlu İlköğretim Okulu'nda 1.5 yıldır hizmetli bulunmaması, çeşitli sıkıntılara neden oluyor.

Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Çelik, aynı zamanda Beyşehir'e bağlı çok sayıda köyden taşıma sistemiyle gelen öğrencilerin de eğitim gördüğü okulun en büyük probleminin, temizlik olduğunu söyledi.

Tüm girişimlerine karşın, istedikleri hizmetlinin bir türlü atanmadığını belirten Çelik, "Camların silinmesinden tuvalet ve lavaboların temizlenmesine kadar her türlü işi, öğrencilerimiz ya da okulda görevli öğretmenler yapıyor. Bu da eğitimi aksatıyor" dedi.

Okulun gerektiği gibi temizlenememesinin, okulda verilen eğitimin kalitesini de ciddi oranda düşürdüğünü belirten Çelik, "Yeterli temizlik yapılamadığından, okul binamız kokmaya başladı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü Murat Erdil ise tüm öğrenciler, veliler ve öğretmenler gibi kendisinin de bu durumdan çok rahatsız olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Biz öğrencilerimize, insan hayatında temizliğin ne kadar önemli bir şey olduğunu öğretmeye çalışıyoruz. Ancak onlara temiz bir ortamda eğitim yaptıramıyoruz. Ben de bu sorun nedeniyle gelen şikayetlerden bunaldım. Bu problemin çözülememesi nedeniyle emekli olmaya karar verdim" dedi.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber