Başhekim: Suçsuzum, istifayı düşünmüyorum

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde geçen 26 Mayıs tarihinde Radyoloji Bölümünde çıkan ve genel yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 8 hastanın yaşamını yitirdiği yangın ile ilgili Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nın hazırladığı raporda görevden alınması istenen Başhekim Osman Naci Çelik ilk kez konuştu.

Kendisinin ve idarecilerin haksız yere cezalandırıldığını öne süren Başhekim Çelik, ?Suçlamaları kabul etmiyorum. İstifa da etmeyeceğim. Hastanedeki teknik eksikliklerden dolayı cezalandırılıyorum. El insaf. Sağlık Bakanlığı'nın elektrik aksamında bir sorun olsa, suçlu Sağlık Bakanı mı olacak? dedi.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Naci Çelik, hastanede düzenlediği basın toplantısında, teftiş kurulu raporunu ve kendisi hakkındaki suçlamaları basın aracılığıyla öğrendiğini söyledi. 20 yıllık meslek hayatında hiç rastlamadığı şekilde, müfettiş raporlarının ayrıntılarının kendisine bile tebliğ edilmeden basınla paylaşıldığını belirten Başhekim Çelik, ?Bu hukuki ve doğru değildir. Bu raporun ardından ?ortada bir kabahat vardı. İşte artık suçlular bulundu. Bu kişileri hemen cezalandırmalı' gibi bir anlayış gelişti. 75 milyon vatandaşın karşında biz suçlu olarak ilan edildik? diye konuştu.

?YANGINDA KUSURUM YOK, İSTİFAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

8 kişinin yaşamını yitirdiği hastane yangının ardından hazırlanan müfettiş raporunda teknik eksikliklerin açıklandığını dile getiren Başhekim Çelik şöyle devam etti:

?Ben hekimim, teknik eksiklerin sorumlusu ben nasıl olabilirim? Raporda adı geçen '2002 tarihli Binaların Yangından Korunması' hakkındaki genelge bizim hastaneye hiç gelmedi ki. SSK'dan Sağlık Bakanlığı'na devredildiği 2005 yılında bu yönetmelik maddeleri neden yerine getirilmemiş? 2005 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı'ndan bir Allah'ın kulU gelip de ?ya sizin bu binanız usulüne uygun mu, değil mi' diye sormadı.

Bir kez dahi teknik ekip gelip de inceleme yapmadı. Ya ikinci el otomobil alırken bile aldığımız aracı hemen servise götürüyoruz, ?bir sorunu var mı' diye? O zaman bu yetkililer bugüne kadar neredeydi? Sağlık Bakanlığı'nın elektrik aksamında bir sorun olsa, suçlu Sağlık Bakanı mı olacak? Yangında hayatlarını kaybeden hastalarımız için üzüntümüz çok büyük ama benim Başhekim olarak bu konuda bir kusurum yok. İstifa etmeyi düşünmüyorum. Teknik eksikliklerden dolayı cezalandırılıyorum. El insaf.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber