Ardahan, Ağrı, Erzurum ve Muş'ta sel

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşan dere sularından kaçan sürüye minibüs çarptı, 14 hayvan telef oldu

ARDAHAN, Ağrı, Erzurum ve Muş'ta sağanak yağışların ardından gelen sel, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Can kaybına neden olmayan sel, ekili alanlarda hasara yol açtı, Erzurum- Muş karayolu da kısa bir süre ulaşıma kapandı. Muş'un Yaygın Beldesi'nde de, aşırı yağışların taşırdığı dere sularından kaçmak isteyen küçükbaş hayvan sürüsüne minibüs çarptı. Kazada 14 hayvan telef oldu, yaralanan 6 hayvan ise kesildi.

Ardahan merkeze 9 kilometre uzaklıktaki Kazlıköy'e dün yağan yağmurun ardından sel geldi. Toplam 30 haneli köyde ev ve ahırlar ile ekili alanlar su altında kaldı. Vali Vekili Ali Fuat Atik ve Ardahan Belediye Başkanı AKP'li Faruk Köksoy Kazlıköy'e giderek incelemelerde bulundu. Sel sularıyla dolan ev ve ahırlar sivil savunma ekiplerince tahliye edildi. Ardahan- Şavşat karayolu üzerindeki Kazlıköy'de yaşanan selle ilgili açıklamada bulunan Vali Vekili Ali Fuat Atik, 12 evde hasar meydana geldiğini, oluşturulan komisyonun hasarı belirlemeye çalıştığını söyledi.

Öte yandan sağanak yağışların ardından dün gece Erzurum'un Köprüköy ile Hınıs ilçeleriyle, Ağrı'nın Patnos İlçesi'ne bağlı bazı köylerde sel geldi. Ekili alanlara zarar veren sel, Köprüköy- Hınıs karayoluna kaya düşmesi sonucu Erzurum- Muş karayolunun bir süre trafiğe kapanmasına neden oldu. Karayolları Yetkilileri, karayolunun çok kısa sürede ulaşıma açıldığını belirtti.

SELDEN KAÇAN KOYUNLARA MİNİBÜS ÇARPTI

Muş'un Yaygın Beldesi'nde de dün saat 21.30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur etkili oldu. Muş kent merkezine tek damla yağmur düşmezken, Muş'a 37 kilometre uzaklıkta Yaygın Beldesi'ne yağan yağmur, Dağarası Deresi'ni taşırdı. Merada kalan küçükbaş hayvanlar sele kapılmamak için yayladan aşağı sürü halinde inerken, Muş- Bingöl karayolu üzerinde İstanbul'dan Bitlis'e gelin götüren ve içinde düğün sahiplerinin bulunduğu, Mehmet Tahir Yüksel yönetimindeki 44 AL 815 plakalı minibüs panik halinde kaçışan hayvanlara çarptı. Kazada 14 hayvan telef olurken, 6 yaralı hayvan da köylüler tarafından kesildi. Minibüste hasar meydana gelirken, içerisinde bulunan 10 kişiye ise hiçbir şey olmadı.

MİNİBÜSÜNÜ EVİNİN BALKONUNA BAĞLADI

Yaygın Beldesi'nden çiftçi Abdülmecit Işık, 33 B 0513 plakalı minibüsünü ?sel suları götürmesin' diye naylon çamaşır ipi ile evinin balkona bağladı. Ziyaret Köyü Muhtarı Hüseyin Sevinç ise, sağanak yağmur sırasında elektrik trafosuna su dolduğu için gece elektriklerinin kesildiğini söyledi. Yaygın Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Abdulbaki Elpe, beldede samanlık ve ağılların su baskınına uğradığını, ekili alanların önemli ölçüde zarar gördüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber