Adli Tıp'ın yeni Başkanı ilk açıklamasında yanıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Temmuz 2009 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı orada

Çok tartışılan Adli Tıp'ta son hata bu kez kurum başkanı Doç. Dr. İnce'den. Münevver cinayetinde, savcının olay yerine bile gitmediğini söyleyen İnce'nin yanıldığını, yine olay yeri fotoğrafları ortaya koydu

Levent ALBAYRAK/İSTANBUL

Münevver cinayetinde yaşanan 'kirli eldiven' skandalından sonra çok tartışılan Adli Tıp Kurumu, bu kez Başkan Doç. Dr. Haluk İnce'nin sözleri ile gündemde. Hürriyet gazetesine konuşan İnce, otopsiye ilişkin ortaya çıkan hatalar nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve soruşturmaya bakan Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ı hedef almıştı. İnce, SavcıYılmaz'ın olay yerine bile gitmediğini, polisin ise ilk incelemesini kurallara uygun olarak yapmadığını söylemişti. Ancak, olay gecesi çekilen fotoğraflar, İnce'nin yanıldığını ortaya koydu. Fotoğraflarda, Savcı Faruk Erşen Yılmaz'ın 3 Mart akşamı saat 20.00'de, polislerle birlikte Münevver'in cesedinin bulunduğu çöp konteynırında inceleme yaptığı görülüyor. Zaten 4 Mart tarihli 'Olay Yeri İnceleme ve Ölü Muayene' tutanağında da bu durum yazılı.

POLİS ÖZEL GİYSİLİ

Doç. Dr. İnce 'olay yeri incelemesi yapan polislerin özel giysiler giymesi, tek kullanımlık eldivenler takması' gerektiğine de vurgu yapmıştı. Ancak fotoğraflar incelenince, polislerin özel elbise giyip, eldiven taktığı görülüyor.

Adli Tıp Kurumu'nun başkanı savcıyı suçladı 25 Temmuz 2009

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber