Dikkatli hasta sahte doktoru yakalattı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Temmuz 2009 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bulunan özel bir poliklinikte Dahiliye Doktoru olarak görev yapan Şenay Hatipoğlu'nun doktor olmadığı ortaya çıktı. Bir hastanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne yaptığ şikayet ile ortaya çıkan inanılmaz skandal, sahte doktorun tutuklanması ile son buldu. Küçükçekmece'de özel bir poliklinikte muayene olduğu kadın doktoru İl sağlık müdürlüğü'ne şikayet eden bir kişi, inanılmaz bir skandalı ortaya çıkardı. Kendisini doktor olarak tanıtan ve bir poliklinikte 4 ay çalışan 30 yaşındaki Şenay Hatipoğlu'nun sahte doktor olduğu ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarıyla gözaltına alınan sahte doktor, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bulunan Özel Kanarya Polikliniği'nde ortaya çıktı. Geçtiğimiz Çarşamba günü poliklinikte çalışan Dahiliye uzmanı doktor Şenay Hatipoğlu'na muayene olan bir kadın hasta, daha önce bildiği hastalığının doktor tarafından farklı bir şekilde anlatılması üzerine şüphelendi. Doktor tarafından kendisine reçete yazılan kadın İl sağlık Müdürlüğü'ne giderek doktor Şenay Hatipoğlu hakkında şikayette bulundu.

Hastanın şikayeti üzerine harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Kanarya Mahallesi Bakırcın Sokakta bulunan Özel Kanarya Polikliniği'nden Şenay Hatipoğlu'nun diplomasını istedi. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine diplomasını gösteremeyen sahte doktor Şenay Hatipoğlu, ekiplere Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor A.E.'ye ait diploma numarası vererek kandırmaya çalıştı. Doktor bilgi bankasında araştırma yapan İl Sağlık Müdürlüğü, verilen diploma numarasının başka bir doktora çıkması neticesinde Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi.

Polis tarafından gözaltına alınarak Kanarya polis merkezine götürülen sahte doktor Hatipoğlu'nun, Nisan ayında Kanarya'daki polikliniğe giderek sahte Tabipler odası doktor kimliğini göstererek işe girdiği ortaya çıktı. Poliklinik sahibi ve başhekim pratisyen doktor Mehmet Ali Önal'a Beykoz Devlet Hastanesi'nde çalıştığını söyleyen sahte doktorun 4 aydır poliklinikte nöbete kaldığı ve onlarca hastayı muayene ederek reçete yazdığı öğrenildi. Hastalara yazdığı reçetelere başhekimin kaşesini basan sahte doktorun, polise verdiği ifadesinde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Endokrin Ana Bilim dalında öğrenim gördüğünü ama okulu bıraktığını söylediği öğrenildi. Polis ve savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Mahkemeye sevk edilen sahte doktor, tutuklanarak Bakırköy cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber