Okul hayali, doçent gerçek

Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sonunda bu da oldu. 10 yıldır kağıt üzerinde varlığını sürdüren Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksek Okulu'na gazete ilanıyla yardımcı doçent alınacağı ilan edildi. Okul müdürünün ise durumdan haberi yok

Ankara Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksek Okulu 10 yıldır sadece kağıt üzerinde varlığını sürdürüyor. Ancak, binası ve öğrencisi olmayan okulun kadrosunda bir müdürü, iki teknisyeni, bir şoförü, bir de bekçisi bulunuyor. Okul bu yılki ÖSS Tercih Kılavuzu'nda da yer almadı. Yani öğrenci alımı yapılmayacak. Geçtiğimiz günlerde, işte bu binası, öğrencisi olmayan yüksekokula öğretim üyesi alınacağı duyuruldu. Üniversite, bazı gazetelere ve internet sitesine Meslek Yüksek Okulu'na bir yardımcı doçent alınacağına dair ilan verdi.

BİR DE UZMAN İSTİYORLAR

Üstelik hiçbir öğretim görevlisi ve bölümü olmayan okula alınacak hocada uzmanlık da aranıyor. İlanda alınacak kişinin Mahalli İdareler Maliyesi alanında çalışmaları olması gerektiği belirtiliyor.

'BİZİM TALEBİMİZ OLMADI'

Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Methibay okula Yrd. Doç. alınacağını TAKVİM'den öğrendi. Aktif olmayan bir okula öğretim görevlisi alınmasını yadırgadığını ifade eden Methibay, "Bilgim dışındadır. Hangi gerekçeyle bu ilanın verildiğini bilmiyorum. Fakültenin, yüksekokulun bir talebi olur ve bu talep doğrultusunda karar verilir. Bu tamamen rektörlüğün tasarrufudur. Biz öğretim görevlisi talebinde bulunmadık" açıklamasını yaptı.

REKTÖRLÜK: GELECEK YIL AÇACAĞIZ

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Metin Aktaş ise okulu yetişirse ek kontenjanlarda yetişmezse de gelecek yıl faaliyete açacakları için ilanı verdiklerini söyledi. Aktaş, okul inşaatının İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yanında sürdüğünü anlattı. YÖK ise öğretim üyesi talebinin ille de öğrenci ya da yapı olmasını gerektirmediğini belirterek, okul faaliyete girecekse böyle bir talepte bulunulabileceği görüşünü verdi.

TAKVİM

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, 10 yıldır öğrenci almayan, öğretim görevlisi ve binası bulunmayan okula yardımcı doçent kadrosu açılmasını istedi.Gazi Üniversitesi, öğrencisi-binası olmayan yüksekokula 'Yardımcı Doçent' kadrosu talep etti. Resmi Gazete'de yayınlanan ilanla, 102 'Yardımcı Doçent' kadrosuna öğretim görevlisi alınacağını duyuran Gazi Üniversitesi, tuhaf bir uygulamaya imza attı.

İlana göre kadroya alınacak öğretim görevlilerinden biri, 10 yıldır öğrenci almayan, mevcut öğrencisi ve öğretim görevlisi bulunmayan, ÖSYM'nin tercih kılavuzunun ilgili kısmında yer almayan, binası ve tabelası bulunmayan Maliye Meslek Yüksekokulu'na atanacak. Kâğıt üzerinde varlığını sürdüren yüksekokulun müdürlüğünü yapan Yard. Doç. Dr. Yaşar Methibay'ın kadrosu da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görünüyor.

KOŞULLAR DEĞİŞTİ!

Geçmiş dönemlerde kadro ilanlarıyla ilgili olarak "Doktora sonrası 2 yıl geçmesi" koşulu aranırken, doktora tezi savunmasının üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmen bazı araştırma görevlilerinin adına 'Yardımcı Doçent'lik ilanı verildiği bildiriliyor. Öte yandan üniversitenin 17 Temmuz'da ilan ettiği Öğretim Elemanı Alımı Değerlendirme Sonuçları'na göre, doktorasını tamamlamış adayların dahi meslek yüksekokullarına değil, fakültelere atandığı açıkça görülüyor.

'ADRESE TESLİM' İDDİASI

Kâğıt üzerinde varlığını sürdüren yüksekokula alınacak kişinin vasıfları arasında "mahalli idareler maliyesi alanında çalışmalar yapmış olmak" şeklinde özellik aranması da adrese teslim kadro olarak değerlendirilmesine yol açtı. Üniversiteye yakın kaynaklar, ?Hiçbir faaliyet yürütmeyen, öğrencisi ve öğretim görevlisi olmayan bir okula bu şekilde birini atamak, adam kayırma, partizanlık ve savurganlık olarak değerlendirilmeli? dedi.

Mehmet Rıfat YEĞEN/BUGÜN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber