Okul müdürleri sınav puanına göre atanacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Ağustos 2009 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdür ve yardımcısı atamalarında yeniden 'sınav' dönemine geçti. Son 6 yılda uygulamaya konulan okul yöneticisi atama yönetmeliklerinin tamamının Danıştay'a takılmasının ardından bakanlık yeni bir yönetmelik çıkardı. On binlerce yönetici adayının aylardır beklediği düzenlemeye göre artık okul yöneticileri yazılı sınav puanına göre atanacak.

5 yılını dolduran tüm okul müdürleri zorunlu olarak yer değiştirmeye (rotasyon) tabi tutulacak. Yönetmeliklerin Danıştay tarafından iptal edilmesi nedeniyle halen 30 binden fazla müdür ve yardımcısı vekaletle görevini sürdürüyor. 5 yıl önce okul müdürü atamalarında sınav kaldırılıp müdür yardımcılığına sınav getirilmiş, 2 yıl önce de müdür yardımcılığı imtihanı kaldırılmıştı.

Resmî Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan 'Yönetici Atama Yönetmeliği'ne göre, hem okul müdürlüğü hem de yardımcılığı için yazılı veya elektronik ortamda sınav yapılacak. 100 üzerinden en az 60 alanlar başarılı sayılacak. Müdür yardımcıları doğrudan yazılı imtihanda aldığı puana göre atanacak. Okul müdürleri buna ek olarak yöneticilik tecrübesi, uzman veya başöğretmen olup olmadığı ve sicil notu gibi bilgilerine verilecek puana göre tayin edilecek. İlk sınavın ekim ayına yetiştirilmesi planlanıyor.

İBRAHİM ASALIOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber