Vali Yardımcısı'nın eşi ortalığı karıştırdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Ağustos 2009 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki İdare Amiri Ali Deniz Sürmen'in eşi Nurten Sürmen, yaz sezonunda işyeri açtığı tatil beldesi Erikli'de iki olayla gündeme geldi. Edirne Valisi Mustafa Büyük, ?kasten yaralama' ve ?tehdit' olayına Nurten Sürmen'in adının karışmasıyla ilgili idari soruşturma başlattı.

Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen'in eşi Nurten Sürmen yaz döneminde Erikli Sahili'nde ANAP eski Milletvekili İsmail Üğdül'e ait dubleks yazlığını kiraladı. Villanın üst katında çocukları ile tatil yapan Nurten Sürmen giriş katta da iddiaya göre ablasının oğlu adına tekstil ürünleri satan işyeri açtı.

İşyerinin yasal eksiklikleri bulunduğu iddiasıyla şikayet edilmesi üzerine ilk olay patlak verdi. İddiaya göre sahilde bar ve kafe işleten Hakan K. ile Nurten Sürmen, işyerini şikayet ettiği iddiasıyla Neril Çakıcı ile tartışıp hakaret etti. 31 Temmuz günü meydana gelen bu olay üzerine Çakıcı, Erikli Jandarma Komutanlığı'na giderek şikayetçi oldu. Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen'in eşi Nurten Sürmen ile kafe işletmecisi Hakan K.'nın ifadesini alan jandarma, evrakı Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Bu olayla ilgili işlemler devam ediyor.

İKİNCİ BİR OLAY DAHA

Nurten Sürmen'in gündeme geldiği ikinci olay ise 8 Ağustos tarihinde meydana geldi. Erikli'de tatil yapan 29 yaşındaki Özgür Vural, gece saat 02.30 sıralarında motosikletiyle caddede giderken çöp yığınına çarpmamak için direksiyon kırınca, Nurten Sürmen'in yeğeni adına işletilen tekstil ürünleri satan işyerinin camına çarptı. Gürültü üzerine iddiaya göre Nurten Sürmen ve kızı Sinem dışarı çıkarak, motosikletli Özgür Vural'la tartışmaya başladı. Arkadan otomobille gelen Vural'ın eşi Gözde ve kardeşi Süleyman Vural'ın da tartışmaya karışmasıyla kavga çıktı. Tekstil ürünleri satılan işyerinden çıkanların da karıştığı kavgada Özgür Vural bacağından bıçakla yaralandı, eşi Gözde Vural'ın da burnu kırıldı. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olunca savcılık da ?kasten yaralama' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

VALİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Edirne Valisi Mustafa Büyük, olayda bacağından bıçakla yaralanan Özgür Vural ve burnu kırılan eşi Gözde'nin gelip olayı anlatmasından sonra idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Edirne Valiliği'ne gidip olayı anlatan Özgür Vural, yaşadığı olayı gazetecilere anlatırken Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen'in eşi Nurten Sürmen'i suçladı.

Yolda çöp yığını yüzünden işyerinin camına çarptığını belirten Özgür Vural, ?Cam kırılmamasına rağmen iki kadın içerden çıkarak birden bana bağırmaya, hakaret etmeye başladı. Ardından da vurmaya başladılar. Kadın olduğu için ben elimi kaldırmadım. Daha sonra içerden çıkan bir başka erkek çıkarak beni bıçakladı. Kim devreye girerse girsin yasal yoldan hakkımı arayacağım? dedi.

?BİZ SALDIRIYA UĞRADIK?

Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen'in eşi Nurten Sürmen de ifadesinde asıl kendilerinin saldırıya uğradığını söyledi. Olay gecesini anlatan Nurten Sürmen, şunları söyledi:

?Kızım Sinem iki arkadaşıyla eve gelmişti. Motosikletle cama çarpan kişiyi dikkatli olması için uyarmış, ancak sert tepki ile karşılaşmış. Tartışma çıkınca kızım da jandarmaya haber verelim demiş. Bu sırada motorla gelen bir yeri telefonla aramış. Birkaç dakika sonra otomobille 2'si kadın 4'ü erkek 6 kişi olay yerine gelmiş. Bağrışmaları duyunca ben ikinci kattan aşağı indim. Olayı yatıştırmaya çalıştım. Tartışma büyüyünce jandarmaya haber verdim, ancak olay yerine gelmekte geciktiler. Kavgayı çıkaran grup daha sonra olay yerinden ayrılıp Keşan'da hastaneye gidip bıçaklandıklarını söylemişler. Ben ne bıçaklayanı ne de bıçaklananı gördüm. Biz gidip jandarmaya şikayetçi olduk. Mağduruz ve saldırıya biz uğradık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber