Vergi borcu olup olmadığına dair yazı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2009 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan her işlemde Vergi Dairesinden alınan vergi borcu olup olmadığına dair yazı kurum memur ve mutemetleri zor duruma düşürmektedir.

Alınan bu yazıların geçerlilik süresi 15 gündür. Bu da uygulamayı zorlaştırmaktadır. Özellikle hastane ödemelerinde uygulama zorluğu yaşanmaktadır. Kuruma gönderilen dosyalara eklenen bu yazı; kargo, muayene katılım listesi düzenlemesi, faturaların kontrolü yapılana dek 15 gün olan zaman aşımına girmektedir.

Vergi borcu yoktur yazısı devlet hastanelerinden ve ayrıca üniversite hastanelerinden alınmamaktadır. Bu da devlet hastaneleri faturalarının bekletilmesine yol açmaktadır.

Kurumların vergi borcu kontrolünü sağlamak için uygulanan bu sistem gereksiz kırtasiyeciliğe neden olmaktadır.

Bu sistemin otomatik olarak say 2000'den işlenmesi yani vergi borcu olan kuruma para aktarımı yapıldığında sistemden otomatik olarak kesilmesi hem kırtasiyeciliği azaltacak hem de vergi borcunu ödemeyen kurumların otokontrolü daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilecektir.

Artık her şeyin internet ortamına geçtiği bu günümüzde vergi borcunu manüel ödemek çok uğraştırmaktadır. Kurum mutemetleri hastanelerle sürekli yüz yüze gelmekte sürekli zaman kaybı yaşanmaktadır. Ayrıca ödenek olmadığı durumlarda 323 bütçeleştirilmiş borçlar hesabına alınan bu ödemeler ödenek geldiğinde tekrar sorun teşkil etmektedir. Çünkü bu süre zarfında yine vergi borcu yoktur yazısı zaman aşımına uğramaktadır.

Ayrıca bu yazı tüm kurumlara gönderildiğinden ve hepside emanet hesabına aldığından yine karışıklık doğmaktadır.

Maliye bakanlığının gerekli düzenlemeyi yapmasını bu soruna çözüm getirmesini bekliyoruz.

Aziyade

KPSS Lise Forum editörü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber