Bu üniversitede kayıtlar 5 dakika sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 14:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) bu yıl 10 bin 264 öğrencinin, 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptıracağı bildirildi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sabancı Kü ltür Sitesi'nde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından "kayıt bürosu" oluşturulacak. Bu büroda, her okul için ayrı bir kayıt masası kurulacak ve burada öğrencilere, kayıt işlemleri yanında rehberlik hizmeti verecek memurlar görev yapacak.

Kayıt bürosunda ayrıca, öğrencilerin şehir merkezine ve banka şubelerine gitmeden harçlarını yatırabilecekleri bir banka şubesi kurulacak. ERÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, kayıt süresince öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler verecek. Beslenme, ulaşım ve diğer sosyal ihtiyaçlar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan birimlerde karşılanacak.

Kayıt evrakları eksiksiz olan öğrenciler, 5 dakikada kayıtlarını yaptırabilecek. 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasındaki kayıtlarda ERÜ'ye 8 bin 866'su ÖSS, 430'u Özel Yetenek Sınavı, 89'u Dikey Geçiş, 716'sı Yatay Geçiş, 23'ü Türk Cumhuriyetleri Sınavı ve 140'ı Yabancı Öğrenci Sınavı yoluyla toplam 10 bin 264 yeni öğrenci alınacak.

ERÜ'de en fazla öğrenciyi bin 607 kontenjanla Fen Edebiyat Fakültesi alırken, en az öğrenciyi 50 kontenjanla Eczacılık Fakültesi alacak.

Sıkışıklık yaşanmaması için kayıtlar 7 güne yayıldı. 31 Ağustos'ta Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler MYO ve Sivil Havacılık Yüksekokulu, 1 Eylül'de Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Kayseri Atatürk Sağlık Yüksekokulu, 2 Eylül'de Fen Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi, 3 Eylül'de İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve İletişim Fakültesi, 4 Eylül'de Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu ve Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu, 5 Eylül'de Kayseri Meslek Yüksekokulu ve Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu'na kayıt yaptırılacak.

Çeşitli nedenlerle belirlenen tarihlerde kayıt yaptıramayan öğrenciler iç in mazeret günü planlandı. Bu öğrenciler, 7 Eylül Pazartesi günü, kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen tarihler dışında kayıtlarını yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybetmiş sayılacak.

Kayıt merkezinde ayrıca, Kredi Yurtlar Kurumu ile Büyükşehir Belediyesine ait iki özel stant bulunacak. Öğrenciler, yurt başvurularını yaparken, Büyükşehir Belediyesi de kayıt yaptıran öğrencilere pasolarını verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber