Çavuş Ünal, önce ayağını şimdi de mahkemeyi kaybetti

Haber Giriş : 11 Ocak 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Yüksel Ünal, ''bir bacağın bedeli 12 milyar olabilir mi?'' dedi

Gazi Yüksel Ünal, mayına basarak ayağını kaybetmişti.

Milli Savunma Bakanlığı, dört yıl önce Kars'ın Sarıkamış ilçesinde terör örgütünün yola döşediği mayının patlaması sonucu bir ayağını kaybeden gaziye ödediği tazminati geri istedi.

Dört yıl önce görev yaptığı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde mayın patlaması sonucu ayağını kaybeden 35 yaşındaki gazi Yüksel Ünal'a, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 12 milyar lira tazminat ödendi.

Ancak bakanlık bir süre sonra gaziye yanlışlıkla fazla para ödendiği gerekçesiyle, tazminatın yasal faiziyle geri ödenmesi için dava açtı. Altı ay önce karara bağlanan dava, gazinin aleyhine sonuçlandı ve Ünal, davayı kaybetti.

Ünal: "Bir yanlışlık olmalı, düzeltilir"

Gazi Yüksel Ünal, "bir yanlışlık olmalı, düzeltilir" diye düşünürken, iki gün önce aldığı bir tebligatla yıkıldı. Bakanlık, gönderdiği yazıyla, ödediği ikramiyeyi gaziden resmen istedi.

Terör örgütünün döşediği mayınla ayağını kaybeden gazi, şimdi de verilen ikramiyeyle aldığı evini kaybetmeyle karşı karşıya. Gazi Ünal, iç hukuk yollarından hakkını alamadığı takdirde davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağını söyledi.

cnnturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber