Fazla askerlik yapanların iş önceliği kaldırılıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatani görevini yaptığı sırada yükümlülük süresi uzatılanlar için uygulanan kamu kurumlarında işe girme önceliği kaldırılıyor. Askerlik vazifesini yaptığı sırada yaralanan, üstün hizmet belgesi alan, terörle mücadele sebebiyle yükümlülük süresi uzayanların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) aranmaksızın kamu kurumlarında işe girmede önceliği bulunuyor.

Ancak bu kurumlara işçi alınmasında uygulanacak esaslar hakkında yönetmelikte bazı değişiklikler yapıldı. Değişiklik, askerlik yaptığı sırada görevi uzayan 1972/4, 1973/1, 1973/2, 1973/3, 1973/4 tertipleri kapsıyor. Bu dönemdeki askerler daha önce kamu kurumları için KPSS şartı aranmaksızın işe girebiliyorlardı. Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdür Yardımcısı Halit Topcu, uygulama hakkında şu bilgileri verdi: "Öncelikli olanlar arasında askerdeyken görev süresi uzayanlar var. Vatani vazifesini yaparken askerliği 15 aydan 19 aya, 20 aya uzayanların öncelikli hakları Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırıldı. Uygulama 1 Eylül'de başlayacak." İş Kurumu Erzurum Müdürlüğü'nde öncelikli işe yerleştirilecek listesinde 281 kişinin ismi bulunuyor. Bunun 200'e yakını askerlik sırasında görev süresi uzayanlardan oluşuyor. Terörle mücadelede üstün hizmet belgesi olana KPSS şartı aranmıyor.

Terörle mücadele sırasında üstün başarı belgesi ile ödüllendirilen askerler de terhis olduktan sonra KPSS şartı aranmaksızın kamu kurumlarında işe girebiliyor. Başarı belgesinin en az tugay veya alay komutanı tarafından imzalanması gerektiğine dikkat çeken Topcu, şunları söyledi: "Lise mezunu olup, askerden bu belgeyi almaya hak kazananların KPSS'ye girmesine gerek yok. Lise mezunu memur alan bir kuruma KPSS'ye giren ile terörle mücadelede üstün hizmet belgesi alanlara öncelik tanınacak."

SELİM KARAHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber