Hükümetin zam oranını beğenmeyen KESK üyeleri oturma eylemi yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2009 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin yapılan toplu görüşmelerde memurlar için öngörülen 2,5+2,5'lik zammı beğenmeyen KESK üyesi grup oturma eylemi yaptı.

Ziya Gökalp Caddesi üzerinde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 150 kişi, hükümetin toplu görüşmelerde belirlediği zam oranına tepki gösterdi. Ellerindeki dövizlerle Ziya Gökalp Caddesi'nden polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında Yüksel Caddesi'ne yürüyen eylemciler, "Hükümet zammını al başına çal", "Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır" diye sloganlar attı. Yüksel Caddesi'nde İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan grup adına bir açıklama yapan KESK Başkanı Sami Evren, KESK'in hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplu görüşmelerin tam bir fiyaskoya dönüştügünü belirtti. KESK olarak toplu görüşme masasında toplu sözleşme sürecini toplumsal sözleşme süreci olarak algılamak gerektiğini vurguladıklarını dile getiren Evren, yüzdelik zamlar yerine emekçilerin sorunlarını çözecek köklü tedbirler talep ettiklerini, ancak toplu görüşmelerin yüzde 2 olsun, yüzde 3 olsun sohbetine dönüştügünü söyledi. Evren, hükümetin toplu görüşmenin mali haklarla ilgili kısmında emekçilere tek taraflı olarak ilan ettiği yüzde 2 +2'lik ücret zammı önerisinin Başbakan Erdoğan'ın devreye girmesi ile yarımşar puanlık artışla yüzde 2,5+ 2,5 oranına çıkartıldığını ifade ederek, bunun emeğiyle geçinen herkesle alay etmek olduğunu savundu.

"Hak verilmez alınır." diyen Evren, kamu emekçilerine çağrıda bulunarak güçlerini birleştirmelerini, KESK'e üye olmalarını ve KESK'in sonbaharda yapacağı eylemlere ve uyarı grevlerine katılmaya çağırdı. Yapılan basın açıklamasının ardından KESK üyesi eylemci grup hükümetin memura önerdiği zam oranını protesto için bir süre oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber