Sağlık filosuna 10 yeni helikopter

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Yeter ki bizler kardeşliğimizi muhafaza edelim, yeter ki birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza edelim, yeter ki devlet-millet kaynaşmasını, devlet-millet dayanışmasını hep birlikte muhafaza edelim, inanın aşamayacağımız hiç bir engel yoktur? dedi.

Erdoğan, sağlık filosuna 10 yeni helikopter ambulansın katılması dolayısıyla, Ankara Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen törene katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi, ?Eğitim?, ?Sağlık?, ?Adalet? ve ?Emniyet? olmak üzere 4 temel taş üzerinde ?Yüceltmek? için çaba gösterdiklerini anlattı.

İktidara geldiklerinde, Türkiye'deki okuma-yazma oranının yüzde 80'in altında olduğunu, bugün yüzde 90 oranının yakalandığını kaydeden Erdoğan, yine hükümet olduklarında 10 öğrenciden 1 tanesinin üniversiteye gidebildiğini kaydetti. Hükümetin YÖK ile uyum içinde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Erdoğan, tüm illere üniversite kurulduğunu anımsattı.

Üniversite sayısı ne kadar artarsa, üniversiteye giden öğrenci sayısının da artacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

?Yeter ki bizler kardeşliğimizi muhafaza edelim, yeter ki birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza edelim, yeter ki devlet-millet kaynaşmasını, devlet-millet dayanışmasını hep birlikte muhafaza edelim, inanın aşamayacağımız hiç bir engel yoktur.

Bu millet güçlü bir millet aslında, ama kendi gücünün farkında değil. Ne olur birbirimize güvenelim, kendimize güvenelim, inanın bugün elde ettiğimiz sonuçlardan çok daha iyilerini biz elde edeceğiz, ederiz. Doğrusu ben, yarınların Türkiye'sinin çok daha aydınlık, çok daha müreffeh olduğuna gönülden inanıyorum. Bu anlayışla, bu aşk ile çalışmaya devam edeceğiz. Her alanda milletimize, en iyiyi, en güzeli taşımaya devam edeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber