Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye bu üç gün, yazı aratmayacak açık gökyüzü ve yüksek sıcaklığın etkisinde geçirecek. Ancak yeni haftada Batı'ya yine yağış ve serin hava gelecek.

İSTANBUL - Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da pazara kadar hava güneşli, rüzgar zayıf olduğundan, güneşin altında çok sıcak bir hava oluyor. Gölgedeyse sıcaklık 32 derece hissedilecek. Ankara'da salı gününe kadar sıcaklık hergün biraz artacak. İzmir'de bu üç gün hava geçtiğimiz günlerden daha sıcak, hissedilen sıcaklık gölgede 36 dereceyi bulabilir. Bursa'da sıcaklık cumartesi 34 derece, Adana bugün güneşli, yarın ise biraz bulutlanabilir.

Marmara'da rüzgarın zayıflaması ve sıcaklığın artması ile Temmuz ayını aratmayan bu hava, pazara kadar kalacak. Sıcaklık Edirne'de 34, Sakarya'da 31 derece. Ancak Pazartesi haftada Balkanlar'dan yeniden yağmur ve serin hava gelecek.

İç Anadolu'da Salıya kadar hava güneşli, sıcaklık Eskişehir'de 30, Sivas'ta 28 derece. Pazar ve Pazartesi günü bölgede gündüz saatleri çok sıcak geçecek, sıcaklık 30 dereceyi de aşacak.

Ege'de yüksek sıcaklıklar yeniden etkili oluyor. Üç gün rüzgarın da fazla sert olmaması nedeni ile sıcaklık kıyılarda gölgede 35 dereceye çıkacak. Ancak Salı günü Ege de yağış ve serinlemeden etkilenebilir.

Akdeniz bölgesinde de sıcaklık 2-3 derece artıyor, nem oranının yüksek olduğu Alanya, Mersin arasında hissedilen sıcaklık 41 derece. Deniz suyu sıcaklığı da Akdeniz'de 30 dereceyi buluyor. Hafta sonuGgüneydoğu açık, sıcaklık 36-38 derece civarında.

Doğu Anadolu'da önümüzdeki günler güneşli geçecek, sıcaklık yüksek, Erzurum 28, Malatya 36 derece.

Doğu Karadeniz'de hafif yağmur var, ama Karadeniz geneli hafta sonunu güneşli ve daha sıcak bir havada geçirecek. Salı ve Çarşamba günü Batı Karadeniz serinlerken,Trabzon ve Rize ise daha da ısınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber