Hakkari'de 1 uzman onbaşı şehit oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör sorununun çözümüne ilişkin tarihî açılımların konuşulduğu şu günlerde Hakkari'den gelen şehit haberi bir evi daha yasa boğdu.

Ateş bu sefer, şehit olan 23 yaşındaki Mustafa Güler'in memleketi Ordu'ya düştü. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden alınan bilgiye göre Çukurca kırsalı Kavşak köyü Kazan Vadisi'nde terör örgütü PKK üyelerine karşı sürdürülen operasyonda, Ordu nüfusuna kayıtlı Uzman Onbaşı Mustafa Güler şehit oldu. Güler'in 1 ay önce göreve başladığı öğrenildi.

Şehadet haberi, Ordu'nun Ünye ilçesi Yeşilkent beldesinde bulunan baba evini hüzne boğdu. Oğlu için ağıtlar yakan acılı anne Fadime Güler'i akraba ve komşuları sakinleştirdi. Çiftçilikle uğraşan baba Zekai Güler de acısını yakınlarıyla paylaşarak dindirmeye çalıştı. 112 Acil Servis ekipleri ise muhtemel sağlık sorunlarına karşı evin önünde bekletildi. Şehit askerin, yaklaşık 3 ay önce uzman onbaşı olmak için başvurduğu, talebinin onaylanması sonrasında da 1 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Aileye, evlatlarının şehit olduğu haberini, Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın ve askerî yetkililer haber verdi. Güler'in cenazesi, helikopterle Fatih Kışlası'na getirildikten sonra ambulansla Hakkari Askerî Hastanesi'ne gönderildi.

Öte yandan Kazan Vadisi'nde operasyonlara devam edildiği, bölgede 8 Eylül günü başlayan faaliyetlerde şimdiye kadar 10 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi. YAHYA ÖYLEK VAN, ÜNYE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber