Sahte doktor kaşesiyle devleti dolandırmışlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2009 12:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık sektöründeki usulsüzlükler sektör çalışanlarından sonra dolandırıcılara da uzandı. İstanbul'da ortaya çıkarılan bir şebekenin eğitim ve araştırma hastanelerinde görevli doktorların kaşelerinin sahtelerini yaptıkları ve bu yolla devleti zarara uğrattıkları ortaya çıktı. Yüz binlerce sahte ilaç kutusu ele geçiren polisin tespitlerine göre reçete edilen ve kupürü kesildiği halde satılmayan ilaçların ikinci kez reçetelendirilerek satıldığı ortaya çıktı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin ortaya çıkardığı şebeke devletin sağlık sektöründeki açıklarından birini ortaya çıkardı. Fatih bölgesindeki Çapa ve Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastaneleri ile Diyarbakır'daki devlet hastanesinde görevli doktorların hazırladığı reçetelerle ilgili şikayetler araştırılmaya başlandı. Hastane ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtları incelenerek reçetelerin içerikleri incelendi. Doktorları zan altında bırakan ve şüpheli olarak polisin takibine konu olmalarının ardından olayın farklı bir boyutunun olduğu ortaya çıktı. Buna göre doktorların kaşelerini taklit ederek reçete hazırlayan bazı kişilerin bulunduğu belirlendi. Fatih bölgesindeki bir eczane sahibi eczacı ile 3 kalfanın da aralarında bulunduğu 6 kişi takibe alındı.

İddialara göre doktorlar adına hazırlanan reçetelerin pahalı ilaçlar yazılarak şişirildiği belirlendi. Hazırlanan reçetelerin, ilaç kupürleri kesilerek SGK'ya fatura edildiği iddia edildi. Kupürleri kesilen ancak satılmayan ilaçlar için sahte kutular bastırıldığı ve bunlara konularak ikinci kez satıldıkları da iddialar arasında yer aldı.

Operasyon düzenleyerek biri eczacı, üçü eczacı kalfası 6 kişiyi gözaltına alan polis, koliler dolusu kupür ve sahte ilaç kutusuna el koydu. Aramalarda ayrıca kaçak ilaçların da bulunduğu belirtildi. Emniyette sorgulanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili devletin zararının ne kadar olduğu SGK müfettişlerinin ilgili reçeteleri incelemelerinin ardından ortaya çıkacak.

Polislin olayla ilgili verdiği bilgilere göre onlarca defa operasyon yapılmasına rağmen sağlık sektöründeki açıklar nedeniyle dolandırıcıların devleti zarara uğratmayı sürdürdükleri belirtildi. Türkiye'nin en fazla ilaç tüketen ilkelerden birini olduğunu belirten yetkililer dolandırıcıların, SGK'nın sürekli açık vermesinin nedenlerinden biri olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber