Sağlık müfettişleri yara bandıyla yapılan vurgunu ortaya çıkardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2009 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü, yara bandı reçetesinden yola çıkarak büyük bir yolsuzluğu önledi.

Alsancak Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi yetkilileri, İzmir'deki hastanelerde görevli 10 civarında doktorun, 2007 yılında devamlı bal ve gümüş içerikli yara bakım ürünlerini reçete ettiğini tespit edince inceleme başlattı. Ağırlıklı olarak yara bantlarından oluşan abartılı veya hatalı reçetelerin, devleti 1,1 milyon lira zarara uğrattığı tespit edildi. Alınan önlemler sonucunda bu rakam 2008'de 221 bin, bu yılın ilk 6 ayında ise 121 bin liraya kadar geriledi.

SGK Başkanlığı, abartılı ve hatalı tıbbi malzeme reçetesi faturalarının önüne geçmek için 2008 sonunda bir talimat yayınladı. Türkiye çapında gerekli mevzuat düzenlemesi hayata geçirilirken iş müfettişleri de İzmir'deki bir doktorun, ayak başparmağında 1 santimetrelik diyabetik yara olan hastaya 15x15 santimetrelik yara örtüsü reçetesi yazmasından yola çıkarak dolandırıcılık yapıldığını tespit etti. SGK tarafından hastanelere yapılan genel ödemelerde yapılan ikazlarla başlatılan mücadele sonucu, abartılı veya hatalı fatura miktarı, 1.1 milyon liradan iki yılda 121 bin liraya düştü.

SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, bu yolsuzluklarda hastaların kullanıldığına dikkat çekerek, fatura incelemelerinin titizlikle devam ettiğini söyledi. Bünyelerinde 2005 yılında Reçete İnceleme Birimi kurulduğunu aktaran Keskin, incelemelerin son 6 ayda daha da yoğunlaştığını, yolsuzluğu tespit edilen doktorlardan bazıları hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber