Polisler, baronun barında eğlenmişler

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Eylül 2009 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şube müdürleri Murat N. ve Mustafa A, Kanat ile dost olduklarını, barına giderek eğlendiklerini söyledi.Uluslararası uyuşturucu baronu Habip Kanat'ı muhbir olarak kullandığını iddia eden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'a bağlı olduğu kurumdan yalanlama gelirken aynı soruşturmada adı geçen iki emniyet müdürünün ifadesi şoke etti.

Şube müdürleri Murat N. ve Mustafa A, Kanat ile dost olduklarını, barına giderek eğlendiklerini söyledi. Arslan ile şube müdürleri Murat N. ve Mustafa A'nın özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e verdikleri ifadeler uyuşturucu baronu Habip Kanat ile olan ilişkilerini gün yüzüne çıkardı.

Uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan suç örgütüne 'yardım ve yataklık etmekle' suçlanan Murat N. ile Mustafa A, 2001'de amirleri olan Arslan'ın yönlendirmesiyle Kanat'ı haber elemanı olarak kullandıklarını, polis-muhbir ilişkisinin zamanla dostluğa dönüştüğünü kaydettiler.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonuna adı karıştığı ileri sürülen Ankara Emniyet Genel Müdür yardımcısı Emin Arslan ve iki emniyet müdürünün mahkeme tarafından serbest bırakılmasına savcılıktan itiraz geldi. Şimdi mahkemenin kararı bekleniyor.

Kamil ELİBOL/Tolga ATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber