Sözleşmeli belediye çalışanlarının kadroya alınması değerlendiriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2009 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) tarafından sözleşmeli ve vekil personelin kadroya alınmasına ilişkin talepleri, değerlendirilmek üzere ilgili bakanlık ve kurumlara gönderdi.

Sendikanın, Devlet Memurları Kanunu kapsamında 4/b statüsünde istihdam edilen sözleşmeli personel ile vekil personelin kadroya geçirilmesine ilişkin talepleri, Başbakanlık tarafından incelenmeye alındı.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete imzası ile sendikaya gönderilen cevabi yazıda, taleplere ilişkin dilekçelerin bir örneğinin ve taleplerin incelenmek üzere Devlet Personel Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığına gönderildiği bildirildi.

Yazıda, şunlar kaydedildi:

"Belediye ve il özel idarelerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin b fıkrası kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personel ile aynı kanunun 86. maddesi kapsamında istihdam edilen vekil personelin kadroya geçirilmeleri talebiyle, Belediye ve İl Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanlığından alınan ve sendika üyesi personelin konu hakkındaki dilekçelerinin iletildiği ilgide kayıtlı yazının sureti, aynı içeriğe sahip mezkur dilekçelerden birinin sureti ile birlikte ilgisi nedeniyle 'Devlet Personel Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı' ilişikte gönderilmiştir."

Yerel hizmet kolundaki yetkili sendika olan Bem-Bir-Sen, toplu görüşmeleri öncesinde Güvenpark'ta bir eylem yaparak sözleşmeli üyelerinden gelen binlerce dilekçenin yer aldığı 12 klasörü Başbakanlığa teslim etmişti.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, tüm Türkiye'den gelen 3 bin dilekçeyi bir süre önce Başbakanlığa ilettiklerini söyledi.

Başvuruyu yaparken resmi işlemin ötesinde sorunların çözümü için adım atılmasını beklediklerini ifade ettiklerini dile getiren Turbay, şunları kaydetti:

"O günkü kaygımız kısmen giderildi. Başbakanlık tarafı ndan başlatılan inceleme ümit vericidir. Yerel yönetim çalışanlarının bir bölümünü oluşturan sözleşmeli ve vekil memurların durumları her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. İş gü venceleri bulunmayan, ücret adaletsizliği tavan yapan, iş yerinde her türlü fiili, sözlü, maddi ve manevi taciz ile karşılaşan, özlük hakları verilmeyen, keyfi amir davranışlarına maruz kalan bu personel, adalet ve eşitlik beklemektedir. Umarız Başbakanlık ve ilgili birimler tarafından başlatılan bu inceleme sonuç verir ve bu personel en azından diğer kamu personelinin sahip olduğu haklara sahip olabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber