Gül: Kaliteli eğitim devletin önceliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2009 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuk ve gençlerin en iyi imkan ve şartlara kavuşturularak, çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almalarının devletin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, "Yeni nesillerin insan haklarına, insanlara ve düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasiyi, modern dünyanın değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmelerine büyük önem veriyoruz" dedi.

Gül, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, eğitimin, kalkınmanın ve gelişmenin temelinin Türkiye'nin geleceği olduğunu kaydederek, çocuk ve gençler ne kadar iyi yetiştirilirse, onlara ne kadar çok imkan sunulursa Türkiye'nin yarınlarının da o kadar parlak olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, sürdürülebilir gelişmeyi sağlamış, ekonomik, bilimsel, sosyal ve kültürel bakımdan güçlü, demokrasisi mükemmel, daha müreffeh ve rekabet gücü yüksek bir ülke olarak ilerlemesi için, eğitim alanındaki çalışmaların ve yatırımların kararlılıkla devam etmesinin elzem olduğuna işaret etti. Gül, şöyle devam etti:

"Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuk ve gençlerimizin en iyi imkan ve şartlara kavuşturularak, çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almaları devletin öncelikleri arasında yer almaktadır. Yeni nesillerin insan haklarına, insanlara ve düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasiyi, modern dünyanın değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmelerine büyük önem veriyoruz.

Çocuk ve gençlerimize ancak böylelikle dünyanın kapılarını açabileceğimiz, kendilerini her ülkede ispat edebilmeleri için alternatifler sunabileceğimiz kanaatindeyim.

Bu vesileyle şunu da vurgulamak isterim ki yeni nesillerin başarılı olmaları, sadece okulların, öğretmenlerin ve ailelerin değil, Türkiye'nin de başarısı olacaktır."

"EN BÜYÜK YÜK ÖĞRETMENLERİN OMUZLARINDA"

Türkiye'de son yıllarda eğitim alanında sevindirici gelişmeler yaşandığını belirten Gül, çalışmaların devlet vatandaş iş birliğiyle bir seferberliğe dönüştüğünü ifade etti. Devletin ve milletin eğitime yapılan yatırımın, insana ve geleceğe yapılan yatırım olduğu bilinciyle hareket ettiğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Uzak görüşlü hamlelerle ülkemizi, eğitim başta olmak üzere, bütün alanlarda hedeflediğimiz seviyeye, Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağımıza inancım tamdır.

Bu süreçte biliyoruz ki en büyük yük, fedakar öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Bugün Türkiye'nin geleceği, öğretmenlerimizin yetiştirdiği 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesillerle şekillenmektedir. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken büyük bir sevgiyle görev yapan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber