Dansözle uğurlanan kaymakam yeni görevine başladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Eylül 2009 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Oltu İlçesi'ne atandıktan sonra görev yaptığı Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde yapılan dansözlü veda gecesi ile gündeme gelen ve hakkında soruşturma açıldıktan sonra Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'na atanan Sedat Yıldırım, yeni görevine başladı.

?Ödül gibi ceza' tartışmalarına yol açan atamanın ardından yıllık izin kullanan Sedat Yıldırım'ın, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine başladığı bugün Valilik Basın Bürosu aracılığı ile duyuruldu. Yıldırım'ın kente gelişinin duyurulduğu Valilik açıklamasında, yeni vali yardımcısından övgüyle bahsedildi.

Dansözlü veda gecesi ile tartışılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan ve Erzurum'un Oltu İlçesi'nde göreve başlamadan Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'na atanan Sedat Yıldırım'ın gelişiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?Sedat Yıldırım, Sivaslı İlçesi'nde kaymakamlığı sırasında yaptığı çalışmalarla kısa sürede ilçe halkının sevgisini kazandı. Sivaslı İlçesi'nin kısa sürede sevgisini kazanan Yıldırım, yurt içi ve dışında faaliyet gösteren hayırsever işadamlarını ziyaret ederek, meslek yüksek okulunun yapımına büyük katkıda bulunmuş ve ilçede birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik çalışmaları ile de halkın sevgisini kazanmıştır. Kaymakam iken Sivaslı İlçesi'nde 2008 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla, 3 köye içme suyu götürülmesi, 2 köye kanalizasyon yapımı, 1 köye tarımsal sulama sistemi, 1 kasabaya süt sağım makinesi, tüm köy ve kasabalara süt toplama merkezleri (20 adet), tarımı geliştirme amaçlı yaklaşık 100 üreticiye aşılı fidan dağıtımı, 1 köye sanat yapısı, 1 köye mezarlık ihata duvarının yapılması gibi çalışmaların gerçekleştirilmesini sağladı. Yıldırım, bu yıl da Sivaslı'da meslek yüksek okulunun yapılması, kaymakamlık lojmanın tamamlanması, yol genişletme ve ağaçlandırma çalışmaları ile okuryazar oranının artırılmasına yönelik çalışmaları gerçekleştirdi.?

Açıklamada ayrıca Sedat Yıldırım'ın, bugüne kadar yaptığı görevlere de yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber