Emekli öğretmenler yurtlardaki çocukları eğitecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, SHÇEK'e bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan çocukların daha iyi eğitim alabilmeleri için bir proje başlatıyor. Gül'ün himayesine aldığı "Emekliyiz Gönüllüyüz" projesi ile eğitim ordusunun emekli öğretmenleri yuva ve yurtlardaki çocukları hayata hazırlayacak.

"Her Fidan Bir Umut" anlayışından yola çıkılarak harekete geçirilen proje ile emekli öğretmenler, Çocuk Yuvaları ve Yetiştirme Yurtlarında kendi dallarında ya da istedikleri alanlarda gönüllü hizmet verecekler.

2009-2010 eğitim-öğretim döneminden başlayarak iki yıl sürmesi planlanan projenin hedefi, "emeklilik dönemlerinde sosyal yaşamda aktif olarak görev almak isteyen öğretmenlerimizle, koruma altındaki çocuk ve gençlerimizi buluşturmak" olarak belirlendi.

GÜL'DEN ÇAĞRI

Projeye gönüllü olarak katılmak isteyen emekli öğretmenlere hitaben bir mektup yazan Hayrünnisa Gül, "Siz öğretmenlerimizin vereceği gönüllü katkılarla SHÇEK'e bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanacaklarına, topluma daha iyi uyum sağlayacaklarına, eğitim öğretim yönünden destekleneceklerine inanıyoruz" diye seslendi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, SHÇEK Genel Müdürlüğü ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Emekliyiz Gönüllüyüz" projesinin ilk uygulaması pilot olarak seçilen Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Sakarya, Samsun illerinde başlatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber