Başkent öğretmenlerine 'başarı' gözaltısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 13:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmenlerin "izleneceğini" belirterek, "Başarılı olan, kendini yenileyen, sınıfını daha iyi noktalara götüren öğretmenlerimiz taltif edilecek" dedi.

2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Mamak'taki Büyükelçi Nazım Berker İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Aydoğan, Ankara'da 23 bin 600 derslikte 866 bin öğrencinin ve 47 bin öğretmenin ders başı yaptığını belirtti.

Aydoğan, yeni eğitim öğretim yılında özellikle velilerin eğitimine önem vereceklerini bildirdi. Okuldaki eğitimin evde veli tarafından desteklenmemesi halinde bir işe yaramayacağını vurgulayan Aydoğan, "Veli evde çocuğu aşağılıyorsa, çocuğa hakaret ediyorsa, yeterince ilgilenmiyorsa bizim yaptığımız çalışmalar çok anlamlı olmayacaktır" diye konuştu.

Aydoğan, Seviye Belirleme Sınavları ve Öğrenci Seçme Sınavı sonuçlarının analizlerine göre, Ankara'daki her sınıfın ve her öğrencinin Türkiye ortalaması ile Ankara ortalamasındaki yerini belirleyen bir sistem oluşturulduğunu bildirerek şunları söyledi:

"Bütün öğretmenlerimiz değerlendirilecek, bütün öğretmenlerimiz izlenecek. Başarılı olan, kendini yenileyen, sınıfını kendi koşulları içinde daha iyi noktalara götüren öğretmenlerimiz en azından onore edilecektir, taltif edilecektir. Çalışanla çalışmayan hiçbir zaman bir tutulmayacaktır. Bu, bütün okullarımız için de öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için de geçerli olacaktır."

GÜVENLİK ARTIRILACAK

Ankara Emniyet Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde bazı okulların çevresinde "güvenlik elemanları" görevlendirildiğini anlatan Aydoğan, "Bunlar yaygınlaştırılmaya çalışılacaktır. Geçen yıl, önceki yıl Ankara'daki okullar huzur içindeydi, fazla bir problemimiz olmamıştı. Bundan sonra da olmayacaktır. Velilerimizin çocuklarını güven içinde okula göndermelerini istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber