Milli Eğitim haritayı Google'dan almış!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, ''Google'dan çıkan ilk haritayı arkadaşımız almış oraya koymuş. Projenin o dönemdeki hızından kaynaklanan sıkıntı yaşanıyordu" dedi.İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Veli Eğitim Projesi CD'lerindeki haritanın arşiv değerinin olmadığını belirterek, ''Bu bir kazadır, bu bir olumsuzluktur. Ama bence buradan çıkarılabilecek binlerce ders vardır. Siz bir veriden faydalanırken çok dikkatli olmak zorundasınız'' dedi.

Yıldız, Koşuyolu'ndaki Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde görevine başlaması dolayısıyla basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi.

Yeni dönemde, bir hizmet anlayışı olarak Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluğundaki İstanbul'daki tarihi mekanların yeniden restore edilmesi noktasında dikkat göstereceklerini ifade eden Yıldız, ''Eğitim öğretim yılı henüz başladı. Hem kendi açımdan, hem de İstanbul'daki eğitim paydaşlarımız açısından bu yılın hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmeti yürütürken, bir ferdimizin mutsuzluğunu, kaybını bile göze alamayız. Bu nedenle eğitim öğretim yılının, sıfır kayıplı, sürdürülebilir bir planlama ve sonuçlandırma programı içinde geçmesini diliyorum'' dedi.

Muammer Yıldız, İstanbul'da yaşanan sel felaketine değinerek, sel felaketinin henüz göreve başlamadığı dönemde gerçekleştiğini, ancak acısını hissettiğini dile getirdi.

Vizyoner yöneticilerin duruma müdahale ettiğini ve günlük programları aksatacak bir durumun olmadığını belirten Yıldız, ''Zarar gören okullarımız onarıldı, ama acıları dindirilmesi gereken ailelerimiz var. Geride kalan çocukları için ne yapılması gerekiyorsa onların da fazlasıyla yapılacağından emin olunmasını istiyorum'' diye konuştu.

Her alanda belirleyici ve yönlendirici olan İstanbul'un, eğitime ilişkin yaklaşımlarda da belirleyici olmasını arzu ettiğini dile getiren Yıldız, ''Hedef olarak bir kere biz buna mecburuz. Önümüzde bir sorumluluk var. Avrupa Birliği (AB) sürecinin bize getirmiş olduğu yeni yaklaşımla, uluslararası alandaki bütün gelişmelerin farkındayız'' dedi.

Yıldız, farkındalık yaratmak amacıyla İstanbul'daki üniversiteler ve akademilerle işbirliği içinde olmak istediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Fırsat eşitliği bağlamında çocuklarımızın alması gereken kaliteli eğitimi veremezseniz, maalesef bu bir tehdide dönüşebilir. O yüzden farkındalıkla ve bilinçle, İstanbul'da bunu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu kadar öğrencinin olması, kurumun fazla olması bizim için tehdit değil fırsattır. Sorunların farkında olmak önemli. Sorunları önceden fark edip müdahale etmek önemli.

Benim dikkat edeceğim hususlardan birisi de, dezavantajlı çocuklarımız, okullarımız, sosyal kesimlerimiz. Bütün bunlar daha farklı bir bakış gerektiriyor. Okula bir süre devam edip terk edenler var. Okula hiç kayıt yaptırmamış çocuklarımız var. Babası olmayan çocuklarımız var. Bir kişi bile olsa bizi ilgilendirir. Bir kişiyi feda edecek lüksümüz yoktur.''

-''VELİ EĞİTİM PROJESİ'' CD'LERİNDEKİ HARİTA-

Muammer Yıldız, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılan ''Veli Eğitim Projesi'' CD'lerindeki haritada Türkiye'nin sınırlarının genişletilmiş gösterilmesine ilişkin, haritayı Milli Eğitim Bakanlığının veya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün herhangi bir arşivinden almadıklarını söyledi.

Haritanın bir internet sitesinden alındığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

''Google'dan çıkan ilk haritayı arkadaşımız almış oraya koymuş. Projenin o dönemdeki hızından kaynaklanan sıkıntı yaşanıyordu. Samimiyetle orada çalışan bir öğretmen arkadaşımız, komisyonda bulunan arkadaşlarımız bunu o şekilde yerleştirmişler. Bu daha sonra fark edilen bir şey. Böyle bir bilginin arşiv değeri yoktur. Bu bir kazadır. Bu bir olumsuzluktur. Ama bence buradan çıkarılabilecek binlerce ders vardır. Siz bir veriden faydalanırken çok dikkatli olmak zorundasınız.''

Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı olarak başka zamanlar resmi internet sitelerini adres gösterdiklerini ifade ederek, ''Bu nedenle bazen eleştiri de alıyoruz. Herkes kendi ciddiyetiyle bu işi yapıyor. Arkadaşlarımız bu görevi ifa ederken fedakarca çalışmışlardır. Bu çalışma çok pozitif bir çalışmadır. Bu çalışmayı tüm velilerimizi kapsayacak şekilde genişletmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber