Evini su basan öğretmen, kocasının sırtında derse gitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2009 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'de şiddetli yağışın ardından su basan ev ve iş yerlerinde tahliye çalışmaları sürdürülüyor. Bir apartmanın giriş katını su basması nedeniyle apartmanda mahsur kalan öğretmen, kocasının sırtında dışarıya çıkararak derse gittti.

Edirne'de gece aralıklarla devam eden sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Zübeyde Hanım, İbrahim Ay ve İlhami Ertem caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda yaklaşık 150 ev ve iş yerinin bodrum katlarını su bastı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün oluşturduğu 10 kişilik 3 ekip, 4 motopompla ev ve iş yerlerinde su tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Site yöneticileri ile iş yeri sahipleri de kendi imkanlarıyla su tahliye çalışmalarını yürütüyor.

-EVLERİNDE MAHSUR KALDILAR-

Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ndeki Bulut Apartmanı'nın ikinci katında yaşayan Muharrem-Adalet Altay çifti apartmanın gerişinin yarım metre suyla dolması sebebiyle binadan çıkamadı. Bunun üzerine Muharrem Altay, eşi Adalet Altay'ı sırtına alarak apartmanın dışına çıkardı. Adalet Altay, yaptığı açıklamada, dershanede öğretmenlik yaptığını ve oturduğu apartmanın girişini su basması sebebiyle işe gidemediğini belirterek, bu çağda artık böyle sıkıntıları yaşamak istemediklerini söyledi.

Maherrem Altay ise kentin merkezinde mahsur kaldıklarını ve bu yaşananların ilk kez olmadığını belirtti.

Bu tür su baskınlarını yılda en az 5-6 kez yaşadıklarını anlatan Altay, eşinin işe geç kaldığını ve daha fazla geç kalmaması için sırtında apartmandan çıkardığını bildirdi.

Bulut Apartmanı'nın girişindeki evini su basan Zeki Turhan da tüm eşyalarının kullanılmaz halde olduğunu ve zararının karşılanması için sorumluları mahkemeye vereceğini kaydetti.

Yine Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ndeki bir dershanenin kantinini de su bastı. Kantin işletmecisi zararının büyük olduğunu ve bu tür manzaraların Edirne'ye hiç yakışmadığını belirtti.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise son 24 saatte kentte metrekareye 46.8 kilogram yağış düştüğünü ve bugün de sağanak beklendiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber