Yoğun bakımdan çıktı hukuk fakültesine başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2009 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'da geçen yıl ÖSS'den çıktıktan sonra geçirdikleri trafik kazasında babası ve kardeşini kaybeden, kendisi yoğun bakımdayken annesinin yaptığı tercihle hayali olan hukuk fakültesini kazanan genç kız, eğitimine başladı.

Babası Sebahattin Yalvaç ile kardeşi Samet Yalvaç'ın hayatlarını kaybettiği kazada annesi Hülya ile yaralı kurtulan Fulya Yalvaç, önce Erzincan Devlet Hastanesi'nde ardından da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yoğun bakımı ünitesinde tedavi gördü.

Kazadan önce ÖSS'ye giren Fulya'nın tercihlerini yoğun bakımda olduğu için annesi Hülya Yalvaç yaptı ve Fulya, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Fulya Yalvaç, bir yılı aşkın süren tedavi süresinin ardından yeniden sağlığına kavuşarak, hukuk fakültesindeki eğitimine başladı.

En büyük isteğinin savcı olmak olduğunu belirten Yalvaç, yaptığı açıklamada, sınavdan çıktığı gün kaza yaptıklarını belirterek, şimdi kendini çok iyi hissettiğini ve hayali olan hukuk fakültesinde eğitimine başlamanın sevincini yaşadığını söyledi.

Kazanın ardından yürüyemediğini ifade eden Yalvaç, ?Çok mutluyum. Kötü günler artık geride kaldı. İnşallah okulumu bitirdikten sonra savcı olacağım. Kazadan sonra çok sorun yaşadım. Nefes bile alamıyordum. Ama hiç umudumu yitirmedim? diye konuştu.

Anne Hülya Yalvaç ise kızının okula başlamasından dolayı sevinçli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

?Çok sevinçliyim. Hem hüznü hem sevinci bir arada yaşadım. Babası da Fulya'nın savcı olmasını çok istiyordu. Kızıyla gurur duyuyordu. Ankara'dan geldikten sonra Fulya ile rektörümüzü ziyarete gittik. Bizi çok iyi karşıladılar. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum.?

Erzincan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Döner de Fulya'nın azminin ve başarısının herkese örnek olması gerektiğini belirterek, ?Kendisinin ileride daha da başarılı olacağına inanıyorum? dedi.

Sebahattin Yalvaç'ın kullandığı 24 DP 701 plakalı otomobil 16 Haziran 2008'de, Erzincan-Sivas kara yolunun 7. kilometresinde şarampole yuvarlanmış, kazada Yalvaç ile oğlu Samet Yalvaç hayatını kaybetmiş, eşi Hülya ve kızı Fulya Yalvaç ise yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber