Bakan Kavaf'a öğrencilerden protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 15:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Pamukkale Üniversitesi 2009- 2010 Akademik Yılı Akademik Eğitim Yılı açılışı nedeniyle, Kongre ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da katıldı. Türkiye Gençlik Birliği üyesi oldukları ileri sürülen bir grup öğrenci, salona alınmadı. Bunun üzerine öğrenciler, salonun bahçesindeki merdivenlerde törenin bitmesini bekledi. Bu sırada üniversitenin özel güvenliği öğrencilerin önünde etten duvar ördü.

Törende konuşan Bakan Kavaf, öğrencilere hitaben, ?Samimi, cana yakın ve sıcakkanlı insanların yaşadığı bir şehirdesiniz. Daha da önemlisi huzurlu bir kenttesiniz? dedi. Tören, Prof.Dr. İlber Ortaylı tarafından ?Nüfus ve yer isimlerinin değişmesi' konusunda ilk dersle sona erdi.

Törenin ardından üniversiteden ayrılırken makam otomobiline binmek üzere olan Bakan Kavaf, öğrencilerin protestosu ile karşılaştı. Türkiye Gençlik Birliği üyesi oldukları ileri sürülen ve büyük bölümü üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde okuyan 20 öğrencisi Bakan Kavaf'a, ?Cumhuriyet düşmanlarını üniversitemizde istemiyoruz. Üniversitemizden defol. Atatürk gençliği görev başında. Cumhuriyet değil AKP yıkılacak. Hepimiz Atatürk'ün askerleriyiz? diye bağırdı.

Özel güvenlik görevlileri ve polisin, öğrencileri susturmak için ağızlarını kapatmaya çalışması üzerine arbede yaşandı. Protestolara aldırış etmeyerek, makam otomobiline binen Bakan Kavaf, orman köylerine dağıtılacak yangın söndürme tankerleri için düzenlenen törene katılmak üzere Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne gitti. Bir süre daha protestolarını sürdüren öğrenciler, salondan uzaklaştırıldı. Protesto nedeniyle gözaltına alınan öğrenci olmadığı bildirildi.

Bakan Kavaf, öğlen yemeği için gitti Polisevi'nde, gazetecilerin soruları üzerine, öğrencilerin protestosuyla ilgili olarak, ?Bunda bir şey yok. Burası demokratik bir ülke. Herkes, kendini istediği şekilde ifade edebilir? dedi. Bakan Kavaf, daha sonra Anrara'ya gitmek üzere Denizli'den ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber