KTÜ'de YÖK'e Protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ), genel kurul toplantısı yapan Yüksek Öğretim Kurulunu (YÖK) protesto etmek isteyen bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yakınındaki A Giriş kapısına gelen Öğrenci Kollektifi üyesi yaklaşık 30 öğrenci, çeşitli pankartlar açıp "Polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Kum torbası değil öğrenciyiz" diye slogan attı.

Üniversiteye yönelerek basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler ile kaldırıma çıkmalarını ve trafiği engellememelerini isteyen özel güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Büyüyen tartışma sonrası biber gazı kullanan özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında kavga çıktı. Arbede sonrası kaldırıma çıkan öğrenciler basın açıklaması yaptı.

Üniversitede gerçekleştirdikleri basın açıklamaları, protestolar ve tiyatro gösterileri yüzünden üniversite yönetimince cezalandırıldıklarını savunan öğrenciler, YÖK ve üniversite yönetimine tepki gösterdi.

Öğrenciler, açıklamanın ardından özel güvenlik görevlilerince yapılan kimlik kontrolü sonrası yeniden üniversite yerleşkesine girdi.

Çevik kuvvet ve diğer polislerce üniversitenin önünde önlem alındığı ancak müdahalede bulunulmadığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber