SES üyeleri, Sağlık Bakanlığı önünde 'gaz bombası' eylemi yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, emniyet güçlerinin gaz bombası

kullanmasını protesto etti. Sendika üyeleri, vatandaşın sağlığından sorumlu Sağlık Bakanlığı'nın bu durum karşısında sessiz kalmasını da eleştirdi.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Sağlık Bakanlığı önünde toplanan SES üyesi yaklaşık 20 kişi, IMF'nin İstanbul'daki toplantılarını protesto eden eylemcilere yönelik olarak orantısız gaz bombası kullanımına tepki gösterdi. Ellerinde İstanbul'da yaşanan olaylarda gaza maruz kalan eylemci ve vatandaşların fotoğraflarını taşıyan SES üyeleri "Gaz Bombası İlaç Degildir" diye slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, emniyet güçlerinin hemen her eylem ve etkinlikte gaz bombası kullandığını ve orantısız olarak kullanılan bu gazlardan eylemcilerin yanı sıra çocuk, yaşlı ve hastaların da ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek şekilde etkilendiğini belirterek, halkın sağlığından sorumlu bakanlığın ise bu durum karşısında sessiz kaldığını öne sürdü.

İstanbul'un kurtuluş gününde IMF bağımlılık ilişkilerinin son bulmasını isteyen emekçilere karşı yapılan gazlı müdahalenin sonucunda İshak Kolvo isimli şahsın gazlı ortama maruz kalarak geçidiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettigini ifade eden Yorgun, gazların bilimsel olarak ispatlanmış insan sağlığı üzerindeki yaşamsal etkilerine rağmen İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün bu gazların kullanımına devam ettigini belirtti. Bedriye Yorgun, Sağlık Bakanlığı'nın ise yaşanan tüm bu olaylar karşısında sessiz kaldığını vurgulayarak, "Sağlık Bakanlığı o kadar sessizdir ki, kendi hastaneleri ve hastalar bu gazlara maruz kaldığında dahi 'çıtı' çıkmamaktadır." dedi.

Emniyet yetkililerinden gaz kullanımı karşısında karşı karşıya kalınan tehlikenin boyutunun herkes tarafından anlaşılabilmesi için kullanılan gaz isimleri ve türlerini açıklaması gerektiğini hatırlatan Yorgun, Sağlık Bakanlığı'nın da gaz kullanımı ile ilgili düşüncelerini bilimsel gerekçeleriyle açıklamasını istedi. Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber