Öğretmenlere göre okullardaki fiziki altyapı yetersiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler, okullardaki fiziksel altyapının eğitim standartlarının uzağında olduğunu düşünüyor. Eğitim Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM) tarafından 78 ilden bin 918 öğretmen ile yapılan anket sonucu 'Öğrenme Ortamlarının Değerlendirilmesi' konulu bir araştırma gerçekleştirildi.

Araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 52.4'ü okullar ile araç ve gereç varlığının eğitim için yeterli olmadığını, yüzde 30.9'u ise okullardaki araç ve gereçlerin kısmen ihtiyacı karşıladığını belirtti. Öğretmenlerin yüzde 12'si mevcut yapısıyla okulların eğitim imkanlarını sağladığını ifade ederken yüzde 4.7'si fiziki altyapının eğitim için ideal olduğunu kaydetti.

Araştırma, okullardaki çok amaçlı salonu, spor tesisleri, kantin gibi sosyal tesislerle; laboratuar, kütüphane gibi bilimsel çalışma alanlarının eğitim kalitesine katkı oranı konusunda da dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Ankete göre, eğitimciler, öğrenme ortamlarının yetersizlikleri konusunda da çok amaçlı salon ve spor tesislerinin yüzde 77.7, laboratuarlar yüzde 58.6, kütüphane yüzde 57.7, kantin yüzde 53.1, okulun ve sınıfların fiziksel şartlarının yüzde 52.4, eğitim araç-gereçlerinin yüzde 52.4 yeterlilik düzeyinde bulunduğunu belirtti.

YETERLİ TEMİZLİK YAPILMIYOR

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan eğitimde olumlu gelişmelere rağmen okullarda çeşitli eksiklikler bulunduğunu ifade etti. Türkiye'de yaklaşık 67 bin okul bulunduğunu hatırlatan Kalkan, ihtiyaçların gözden geçirilerek giderilmesini istedi.

Okullarda hizmetli yetersizliği nedeniyle temizliğin tam anlamıyla sağlanamadığını vurgulayan Kalkan, şunları söyledi: "Özellikle, toplu yaşanan yerlerde hastalık yapan bakteri ve virüslerin kolayca yayıldığı ve okulların bu tür toplu yaşanan yerlerin başında geldiği düşünülürse, temizlik ve hijyen konusunun ne denli önemli olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Okulların birçoğunda hizmetli bulunmamakta, her yıl açılan yüzlerce yeni okula yeterince hizmetli verilememektedir. Okullarda bulunan mevcut hizmetliler de yeterince verimli çalıştırılamamaktadır. Anadolu'nun birçok yerinde temizlik konusunda durum bütünüyle içinden çıkılmaz bir haldedir. Bu nedenle, bakanlık okulların temizlik sorununu çözmek için yeterli miktarda hizmetli alımına gitmeli ve bu konuda alınacak başka tedbirler noktasında acil bir çözüm planı geliştirmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber