Şiddetli yağış ve fırtına uyarısı / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı bölgelerimiz, Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; bu akşam (Salı) Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde, bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de (İzmir, Muğla, Aydın, Manisa), gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'in batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Batı bölgelerde yağışla birlikte 6 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), bu gece saatlerinden itibaren Trakya ve Marmara'nın kuzeyinde batı ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, bu akşam ve gece Marmara, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ve yağış alan yerlerde yağış anında fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ VE LODOS FIRTINASI UYARISI : Bu akşam (Salı) Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri, bu akşam (Salı) ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de (İzmir, Muğla, Aydın, Manisa), gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de kuvvetli olacak yağışlarla birlikte, rüzgarın; bu akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'in batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, yıldırım düşmesi, lokal su baskını ve ani sel vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI : Rüzgarın; bu akşam saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden Ege'de 6 ila 8 (60 ila 80 km/sa), Marmara ile Batı Karadeniz'in batısında 5 ila 7 (40 ila 60 km/sa) kuvvetinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) denizcilerin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI : Bu akşam ve gece saatlerinde ülkemizin doğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı çok bulutlu, bu akşam ve gece bölge geneli, yarın (Çarşamba) bölgenin doğusu ( Bursa, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bu akşam (Salı)saatlerinde bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde esecek.

EGE : Parçalı çok bulutlu, bu akşam (Salı) ve gece bölge geneli, yarın bölgenin iç kesimleri (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Denizli) ile Muğla çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu akşam ve gece kıyılarında ( İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bu akşam (Salı) ve gece saatlerinde bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ : Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin batısı, yarın (Çarşamba) bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinden sonra bölgenin batısında kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU : Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren bölgenin güney ve batısı (Eşkişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Konya, Karaman ve Kırşehir) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ : Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batısından başlayarak bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bu akşam bölgenin doğusunda toz ve kum taşınımı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde bu akşam (Salı) saatlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık geçecek. Bölge genelinde bu akşam saatlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...














Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber